Martin van Geel verlaat Ajax

Technisch directeur Martin van Geel (47) gaat weg bij Ajax. Na het rapport-Coronel zijn er onoverbrugbare verschillen ontstaan tussen de club en de technisch directeur. De Amsterdamse club heeft het ontslag van Van Geel, die op 1 juli 2005 in dienst trad, aanvaard en hem tevens bedankt voor zijn inzet.

Volgend seizoen krijgt hoofdtrainer Marco van Basten de leiding over de gehele afdeling betaald voetbal. "In de voorgestelde samenwerking zie ik geen plaats voor mijzelf als zelfstandig functionerende technisch directeur. Ajax en ik zijn het eens, twee kapiteins op één schip, dat is niet meer werkbaar", aldus Van Geel.

Voorzitter Uri Coronel reageerde teleurgesteld op het besluit van de technisch directeur. "Het spijt ons Martin van Geel te zien vertrekken, want ik weet dat hij een hardwerkende, loyale en betrouwbare directeur is. Maar wij kunnen zijn beslissing slechts respecteren. Wij hebben gesprekken met hem gevoerd om hem toch bij Ajax te behouden, maar zijn besluit stond vast", aldus Coronel.


Na Fontein vertrekt ook Van Geel bij Ajax
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport