PVV stelt harde vragen over Aboutaleb

Icoon PolitiekDe PVV vindt dat staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) moet aftreden als hij in ''dreigende taal'' heeft gesproken over de film van Geert Wilders met Arabische ministers van Buitenlandse Zaken.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die Tweede Kamerleden Wilders en Sietse Fritsma van de PVV vandaag aan premier Jan Peter Balkenende hebben gesteld.

Aboutaleb heeft deze week op Malta bij een top tussen de Arabische Liga en de Europese Unie minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vervangen, die verhinderd was wegens verplichtingen in de Kamer. De PVV vraagt opheldering aan Balkenende over ''dreigende taal'' die de PvdA'er zou hebben geuit door te wijzen op de mogelijkheid van juridische stappen, zodra de film discriminerend blijkt te zijn.

Ook zou Aboutaleb hebben gezegd dat als de film tot onrust zou leiden, dat juist exact is waar Wilders op uit is. Wilders vraagt of de minister namens de regering afstand wil nemen van deze ''stuitende beschuldiging''.Link: De Kamervragen.