Belg (15) gamet zich het ziekenhuis in

Icoon GamesNadat een Belgische tiener van vijftien jaar oud de hele kerstvakantie computerspelletjes had zitten spelen is hij uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis. In de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws verklaart Benjamin Selvais vandaag: "Ik speelde gemiddeld acht uur aan een stuk, maar ik deed ook wel eens 24 uur aan één stuk door ".

Om zo lang wakker te kunnen blijven sloeg de jongen liters koffie achterover. Ook dronk hij grote hoeveelheden van het energiedrankje Red Bull. De jongen die vooral het rollenspel ’World of Warcraft’ speelt zegt in de krant: "Ik geef toe: ik ben verslaafd".

Nadat Benjamin na de eerste schooldag weer tot drie uur in de nacht had zitten gamen, werd hij dinsdag door zijn broer gevonden. Hij was volkomen uitgeput, waarna hij door de huisarts naar het ziekenhuis werd verwezen. Daar bleef hij tot woensdagmiddag liggen maffen.

De moeder van de jongen geeft toe dat ze de situatie niet onder controle heeft, maar dat ze zich heeft voorgenomen om haar vier zoons, allen aan computerspelletjes verslaafd, harder aan te pakken.

Kijk voor meer (serieus) gamenieuws op Games!.