Jongen (14) verdronken in Nederrijn

Icoon OngelukEen 14-jarige jongen is gistermiddag verdronken in de Nederrijn bij Opheusden in Gelderland. De jongen, die volgens de politie niet kon zwemmen, sprong uit een plastic bootje om te voorkomen dat het vaartuig lek zou slaan tegen een krib in de rivier.

De jongen uit Opheusden zat samen met een vriendje van 12 jaar in het bootje. Het vriendje wist zichzelf in veiligheid te brengen nadat hij overboord was gesprongen. Het slachtoffer verdween vrijwel meteen onder water. Duikers van de brandweer hebben het lichaam van de 14-jarige jongen na twee uur zoeken in de rivier gevonden.

Direct na het ongeluk legde Rijkswaterstaat alle scheepvaart in de buurt op de Nederrijn stil om duikers de kans te geven hun werk te doen. Bovendien veroorzaakt scheepvaart nog meer trek in de snelstromende rivier. Ook de veerpont van Opheusden naar Rhenen is urenlang uit de vaart geweest.

De reddingsactie trok veel publieke belangstelling, omdat veel mensen wegens het mooie weer strandjes langs de rivier hadden opgezocht om te zonnen en te zwemmen. Rijkswaterstaat waarschuwt elk jaar tegen zwemmen in de grote rivieren, omdat de stroming er veel te sterk is.