Jeugdige asielzoekers mishandeld in Appelscha

Twee Somalische asielzoekers van 21 en 24 jaar zijn gisteravond bedreigd, beroofd en mishandeld. Het gebeurde tegen negen uur 's avonds, toen het tweetal op het fietspad bij de Venekoterweg in het Friese Appelscha fietste.

Een rode auto waarin een man en twee vrouwen zaten, reed het fietspad op en stopte voor de twee. De nogal groot uitgevallen bestuurder gooide een bierblikje naar hen en stapte vervolgens uit. Bij het uitstappen bleek hij een schep in handen te hebben, waarmee de man dreigend zwaaide.

Hierop liepen de twee asielzoekers met de fiets aan de hand in de berm verder. Nog maar net bekomen van de schrik, werden ze klemgereden door vijf man in een zwart busje. Onder het uiten van bedreigingen, werd de twee gesommeerd hun gsm, MP3-speler, een portemonnee en fiets af te geven. Hierbij liep de 24-jarige Somaliër enkele klappen op.

De mannen laadden de buitgemaakte spullen in hun busje en reden weer vrolijk verder. De politie is naarstig op zoek naar de daders van deze brute mishandeling, bedreigingen en beroving.