Politie Breda voorkomt 'linkse' streetrave

PolitieEen enorme politiemacht heeft gisterenmiddag in Breda voorkomen dat er een zogenaamde streetrave, een muzikale culturele optocht, werd gehouden. Daar was geen vergunning voor verleend en de gemeente vond deze grondige aanpak noodzakelijk om rellen met extreem linkse jongeren te voorkomen. In Den Bosch en Utrecht zijn recentelijk streetraves uit de hand gelopen.

De aanwezigheid van de grote politiemacht leidde tot vele onbegrip en irritaties, zo meldt BN/DeStem. Links uitziende jongeren werden rond het station door de massaal aanwezige politie terug op de trein gezet en in het Valkenberg werden vrijwel alle alternatief geklede jongeren dringend gesommeerd om het park te verlaten. Verder zag de omgeving van het park er blauw uit door vele ME-busjes, politiewagens en agenten te paard.

De gevolgen bleven niet onopgemerkt. Jongeren die nietsvermoedend in het zonnige park zaten, werden plotseling door de bereden politie gesommeerd onmiddellijk het park te verlaten. Bij het station worden tientallen jongeren ondervraagd. Het leidde tot hilarische gesprekken. Politie: ''Wat gaan jullie doen.'' Links uitziende jongeren: ''Een ijsje eten. Aardbei met citroen.'' Politie: ''Je moet naar huis, je mag het centrum niet in.'' Een echtpaar uit Riel nam gretig foto's van het politieoptreden. ''We zijn een dagje uit in Breda. Gaat dat altijd zo hier? Het lijkt wel een politiestaat.''


Foto R. Mgielse
ME begeleidt 'links uitziende' jongeren