Wouter Kurpershoek naar Eén Vandaag

Wouter KurpershoekWouter Kurpershoek stapt per 1 september over van de NOS naar EénVandaag (TROS/AVRO). Hij volgt TROS-presentator Ferdinand Fransen op. De 42-jarige Kurpershoek was tot voor kort werkzaam als correspondent van de NOS in de Verenigde Staten. Om persoonlijke redenen stopte hij daarmee.

De jaren voor zijn correspondentschap heeft hij onder meer voor de NOS de wereld rondgereisd als (crisis)verslaggever. Hij was aanwezig bij vele grote nieuwsgebeurtenissen zoals de vrijlating van Nelson Mandela, de burgeroorlog in Joegoslavië, revoluties in Oost-Europa en de crisis in het Midden-Oosten. Tevens heeft hij drie keer verslag gedaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In Nederland verzorgde hij onder meer de verslaggeving rond de Bijlmerramp en de cafébrand in Volendam.

"Wouter Kurpershoek is de ideale presentator voor het programma", zegt Jan Kriek, hoofdredacteur EénVandaag. Hij is een goede journalist met een enorme journalistieke bagage. Hij heeft een krachtige, jonge uitstraling en weet een groot publiek aan te spreken. Wouter heeft alles gedaan waar je als verslaggever van droomt. Ik ben er trots op dat hij ervoor heeft gekozen om bij EénVandaag aan de slag te gaan."

Kurpershoek ziet het wel zitten. "Ik vind het geweldig om samen met Karel van de Graaf de actualiteitenrubriek te gaan presenteren. Het is voor mij een logische stap om na twintig jaar in het veld te hebben gewerkt nu als presentator aan de slag te gaan. Ik weet zeker dat ik me bij EénVandaag en de TROS thuis ga voelen."