Belgische wint 80.000 euro met raden geluidje

RadioEen Belgische vrouw heeft vanochtend ruim 80.000 euro gewonnen met een radiospelletje. Dat gebeurde op het Vlaamse Q-music. Ze raadde het juiste geluid in het spelletje 'Het Geluid'.

Dat spelletje is de Vlaamse variant van 'Raden Maar' dat ooit in Nederland op de radio werd gebracht door wijlen Kees Schilperoort (ook bekend van de Stemband op 538). Net als in 'Raden Maar' moet in 'Het Geluid' geraden worden welk voorwerp verantwoordelijk is voor het te horen geluid.

Q-music was al sinds 3 mei op zoek naar een luisteraar met het juiste antwoord. Vanochtend raadde de 43-jarige Veerle Jaspers uit Oosteeklo wat het was: een zeepbakje van een wasmachine dat wordt geopend. Vanmiddag kon ze de cheque met 80.800 euro al in ontvangst nemen in de studio.

Gisteren was er een luisteraar die hťťl dicht bij de oplossing zat, maar die had het over een zeepbakje dat werd DICHT geschoven. Andere foute antwoorden waren de laatste weken onder meer: in een kartonnen doos snijden, een ballon opblazen, de antenne van een klokradio inschuiven, oppompen van een waterpistool, wijzer van een klok die verspringt, een beker tegen lipje van drankautomaat duwen, enzovoorts enzovoorts...

-
Geluid staat hier.