Echtgenoot dode internetster pleegt zelfmoord

De echtgenoot van de vorige maand dood aangetroffen 48-jarige Willy Wester uit Leeuwarden, de verdwenen gebruikster van het internetforum Klessebessen.nl, heeft zelfmoord in zijn cel gepleegd. De 66-jarige Uko P. zat vast als verdachte van de moord op zijn vrouw.

Hij sprong gisterochtend in gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden over een reling naar beneden. Hij raakte zwaargewond en overleed gisteravond in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdwijning van Willy kwam indertijd in de publiciteit dankzij bezoekers van Klessebessen.nl. Wester was een fervent bezoekster van het forum en zat er urenlang te chatten, maar bleek tot verbazing van andere leden van het ene op het andere moment spoorloos verdwenen.

Afkicken
Haar man Uko gaf verschillende verklaringen waarom zijn vrouw was verdwenen. Zo beweerde hij onder meer dat zijn aan internetverslaafde vrouw op een voor iedereen onbekende plek aan het afkicken was. Verder interesseerde de verdwijning van zijn vrouw hem schijnbaar bitter weinig.

Zo tekende een verslaggever van De Telegraaf een dag voor Uko's arrestatie uit diens mond op: ''Ik ben niet rouwig over haar verdwijning, omdat de relatie toch al op sterven na dood was. Ja, ik ben er laconiek onder. Wat wilt u nou? Moet ik hier een potje gaan zitten janken? Sinds ze weg is huppelt ons 12-jarige zoontje fluitend door het huis. Ze is computerverslaafd, leefde achter het beeldscherm. Deed slechts af en toen een dutje op de bank. Mijn zoontje en ik moesten noodgedwongen magnetronmaaltijden eten, omdat ze niet achter die rotcomputer was weg te slaan. Nu is ze aan het afkicken op een geheim adres, dat niet te achterhalen is voor de mensen met wie ze op internet chatte. Ze is bang dat ze anders wordt gestalkt.''

Volgens internetvriendin Andrea Treffers was Uko echter ziekelijk jaloers en mocht zijn vrouw van hem alleen de deur uit om boodschappen te doen. ''Willy heeft mij uitgebreid verteld dat ze werd geslagen, dat Uko ziekelijk jaloers was en dat ze amper contacten buitenshuis mocht hebben'', zo zei ze vorige maand in De Telegraaf.

Eén dag na het interview met Uko werd hij gearresteerd. Het stoffelijk overschot van zijn vrouw werd later aangetroffen in een plantsoen vlak naast het huis van het echtpaar in Leeuwarden. De site Klessebessen.nl is inmiddels gestopt; de domeinnaam staat te koop.

Met dank aan Rianne84 en GS500 voor de submit.