Organisator Masters of Darts voor rechter

Icoon DartsDe organisatie van de Masters of Darts kan een rechtszaak tegemoet zien. Tien darters die afgelopen februari meededen aan het toernooi hebben nog een prijzenpot van totaal 150.000 euro tegoed. Raymond van Barneveld won het toernooi in Hengelo waarbij vijf Nederlandse darters het opnamen tegen vijf Engelse darters.

Met de rechtszaak wil advocaat Jos Stevens een faillissement van organisator P&H Events afdwingen. "De organisatie heeft niet gereageerd op de twee brieven die ik inmiddels heb verstuurd. Ik verwacht in april nog een faillissement voor P&H Events uit te kunnen lokken", aldus Stevens vrijdag. Of de spelers dan wel geld tegemoet kunnen zien is onduidelijk. Stevens: "De curator moet bekijken of er nog liquide middelen over zijn." Behalve het prijzengeld is ook de startpremie van 10.000 euro nog steeds niet overgemaakt op de bankrekeningen van de deelnemers.

Stevens denkt dat P&H niet betaalt vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. "Maar ja, dat risico kan je niet bij de spelers neerleggen. Een van hen heeft nu zelfs extra geld moeten lenen om zijn hypotheek te kunnen betalen", zo liet de advocaat weten. De hoofdsponsor van het evenement, Keukenconcurrent, heeft wel aan zijn financiële verplichtingen voldaan.

Voor overig sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!