Vader Spears: Britney is ziek klein meisje

Britney Spears is ''een ziek, klein meisje''. Dat heeft de vader van de 25-jarige popzangeres gisteravond gezegd in een interview met de Amerikaanse zender Fox News. ''We proberen er voor haar te zijn. Haar problemen zijn niet zijn wat mensen denken'', aldus vader Spears. Over de echte reden van haar opname, liet hij zich overigens niet uit. Wel vertelde de vader dat hij en Britney's moeder zich veel zorgen maken om hun dochter.

Spears heeft een rumoerige tijd achter de rug. Nadat ze haar scheiding aankondigde van Kevin Federline, verscheen ze continu feestend op de pagina's van de roddelbladen. Ze werd zelfs met Paris Hilton gefotografeerd terwijl ze sliploos een auto uitstapte.

Afgelopen maand liep ze twee keer weg uit een afkickkliniek. Ze schoor in een kapsalon onder het oog van fotografen haar hoofd kaal, en draaide donderdag compleet door toen ze tevergeefs bij Federline aanbelde. Ze koelde met een paraplu haar woede op de auto van een paparazzo.

Afkickkliniek
Spears zit nu weer in het uiterst luxe 'Promises Residential Treatment Center', een afkickkliniek in Malibu waar ook al veel andere sterren hebben gebivakkeerd. Britney heeft daar een privé-vertrek met een open haard, uitzicht op zee, een masseur, een personal trainer, een topkok, een schoonheidssalon en ze hoeft geen corvee te doen. De zangeres, die overigens al drie jaar geen cd meer heeft uitgebracht, doet er goed aan daar voorlopig te blijven. Kevin Federline, met wie ze twee zoontjes heeft, dreigt een rechtszaak over de voogdij door te zetten als ze weer wegloopt. Donderdag werd de rechtszaak voorlopig opgeschort.

Het Amerikaanse blad People meldt vandaag overigens dat Federline zijn aanstaande ex gisteren heeft bezocht. Hij zou erg bezorgd over haar zijn en volgens bronnen van het blad nog altijd veel om Britney geven.

Het Algemeen Dagblad wijdt vandaag een uitgebreid artikel aan de val van het popidool. ''De gevallen engel is nu, net als de tragische Anna Nicole Smith, de grip op haar leven volledig kwijtgeraakt. De almaar doordenderde informatiemoloch van tv, krant en internet laat Britney geen moment onbespied - haar privé-leven is publiek domein geworden. Tegen die druk lijkt Britney Spears niet opgewassen. De grootverdiener (ze incasseerde in haar carrière al ruim 230 miljoen euro) is een klein, kwetsbaar meisje gebleken dat vermalen dreigt te worden door een mediacircus dat dag en nacht over haar waakt'', zo schrijft de krant.Spears in de laatste maanden