Darts: Uitslagen Lakeside dag 3

Icoon DartsVandaag stonden de laatste eerste ronde partijen op het programma. Andy Fordham zou het opnemen tegen Simon Whitlock. John Walton moest aan de ockey verschijnen voor een wedstrijd tegen Brian SŲrensen, Paul Hanvidge mocht proberen de tweede ronde te behalen door Martin Philips te verslaan. De laatste Nederlander die nog in actie moest komen was Niels de Ruiter, hij moest ten koste van Brian Woods de tweede ronde zien te bereiken.

De eerste partij van de avond werd door persoonlijke problemen afgelast. Andy Fordham werd met ademhalingsproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis en heeft zich noodgedwongen terug moeten trekken voor waarschijnlijk zijn laatste Lakeside. Tegenstander Simon Whitlock heeft zich automatisch weten te plaatsen voor de tweede ronde.

Oud Lakeside-winnaar John 'Boy' Walton moest het opnemen tegen Brian SŲrensen. In een in het begin gelijk opgaande wedstrijd wist SŲrensen de eerste set te pakken. De tweede set ging vrij gemakkelijk naar de oud Lakeside winnaar (3-1). De derde set ging in 'straight legs' ook weer naar Walton. Walton liet vanaf de tweede set het beste van het spel zien, het ging de Engelsman allemaal makkelijk af. Aan het begin van de vierde set sloeg het helemaal om. Walton zag SŲrensen zijn eigen set winnen, en werd in de eerste leg van de vijfde set gebroken. Walton brak in de vierde leg van de vijfde set SŲrensen terug. Een verlenging van de wedstrijd was dus nodig om een winnaar te krijgen. Na acht legs gespeeld te hebben kwam er een winnaar, in de persoon van John Walton. Hij gaat door naar de tweede ronde.

Niels de Ruiter wist zich als derde Nederlander te plaatsen voor de tweede ronde van het onofficiele WK. Hij wist zijn tegenstander Brian Woods te verslaan met 3-0 in sets. Voor een verslag van deze wedstrijd kun je hier klikken

Laatste wedstrijd van de avond was de wedstrijd tussen Paul Hanvidge en Martin Philips. Hanvidge had in het begin geen kind aan zijn landgenoot, en kwam met 2-0 voor. Philips kwam nog even goed terug en wist tot een 2-2 gelijk stand te komen maar Hanvidge wist de laatste set weer te winnen. Hanvidge plaatst zich als laatste voor de tweede ronde van de Lakeside die morgen van start gaat.

Meer nieuws over darten lees je op FOK!sport!