Seinfeld-acteur schreeuwt racistische opmerkingen

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse komediant en acteur Michael Richards, beter bekend door zijn rol als "Kramer" in de bekende komedieserie "Seinfeld" barstte tijdens een optreden afgelopen vrijdag in een komedieclub uit in woede tegen een aantal zwarte Amerikanen. De zwarte Amerikanen waren vervelend aan het doen en riepen dat Richards niet grappig was.

Hierop reageerde Michael Richards zeer heftig en met zeer racistische toon. Hij gebruikte diverse malen het woord "nigger" wat in Amerika een zeer negatieve ondertoon heeft. Tevens maakte hij opmerkingen zoals "als het 50 jaar geleden was konden we nog een hooivork in jullie reet stoppen" en "gooi die klootzak eruit, hij is een nigger"

Gisteren verontschuldigde Michael Richards zich in het openbaar tijdens een satelliet-interview bij de "Late Show" van David Letterman. Hierin verklaarde hij dat het hem "ten zeerste spijt" en dat hij "echt geen racist is". Jerry Seinfeld was toevallig al een geplande gast in de show, en moedigde Richards aan om een verklaring af te leggen met een oprechte verontschuldiging.Michael Richards aka "Kramer"