YouTube-amateur wordt BBC-presentatrice

Icoon Internet Een amateur gadget-recensent heeft door haar filmpjes op YouTube een grote carriŤre-sprong gemaakt. Een producent van de BBC merkte de filmpjes op en zag in Susi Weaser de ideale presentatrice voor een lifestyle-programma.

De 24-jarige kantoormedewerkster maakte in haar vrije tijd filmpjes waarin ze haar oordeel geeft over de nieuwste gadgets. Weaser heeft meer dan zeventig video's op YouTube geplaatst, waarin onder andere mobiele telefoons, laptops en andere gadgets behandeld worden.

"We zochten iemand om gadget-items te presenteren in een lifestyle-programma. Toen ik haar video's tegenkwam was ik meteen verkocht. Haar filmpjes hebben een hoog entertainment-gehalte en ze zijn ook nog het meest bekeken op YouTube", aldus producent Mike Worsley. Hij besloot Weaser uit te nodigen voor een gesprek en een baan aan te bieden. Inmiddels heeft ze vijf afleveringen gepresenteerd. "Ik geloof nog steeds niet dat ik hier zit. Zes maanden geleden werkte ik nog op kantoor, en nu ben ik op televisie. En het enige wat ik ervoor heb moeten doen is wat spelen met gadgets", aldus Weaser.