Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (09/11)

Icoon KNVB BekerVanavond werd de laatste serie wedstrijden in de derde ronde van KNVB Beker gespeeld. Voor echte verrassingen zorgde deze ronde. De twee amateurclubs vlogen met ruime cijfers uit het toernooi. Dinsdag en woensdag stonden er ook al een aantal duels op het programma.

Jong AZ maakte korte metten met SC Genemuiden door de ploeg met 8-1 naar huis te sturen. Tijdens de rust stond de ploeg al op een comfortabele 5-0 voorsprong. In de laatste tien minuten van het duel kwamen hier nog drie treffers bij. De uitspelende ploeg redde de eer door ook een keer te scoren. FC Utrecht besliste de wedstrijd, tegen Rijnburgse Boys, pas in de tweede helft. In de eerste drie kwartier werd er maar één keer gescoord. Twintig minuten voor het verstrijken van de speeltijd werd de voorsprong, aan de hand van vier treffers, snel uitgebreid.

De confrontatie tussen HFC Haarlem en FC Den Bosch leverde een overwinning voor de thuisploeg op. Het doelpunt viel pas in de slotfase van de wedstrijd. PSV kende weinig moeite met Vitesse. De Arnhemse ploeg keek voor rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Ongeveer tien minuten voor het einde werden er nog twee treffers aan toegevoegd. Ook Ajax bekert verder na een overwinning op ADO Den Haag. De Amsterdammers kwamen na zes minuten spelen al op voorsprong. Pas in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld.