Foto zedenverdachte Delfzijl was fout

De foto die we gisteren plaatsten bij het nieuwsbericht over het echtpaar K. uit Delfzijl dat verdacht wordt van seksueel misbruik van jonge vrouwen, blijkt niet te kloppen. De foto kwam van de voorpagina van De Telegraaf, maar blijkt alleen de vrouwelijke verdachte Marja K. te bevatten. De man op de foto is niet haar echtgenoot Detlef K., maar een vrijwilliger van het Zeekadetkorps.

De Telegraaf heeft vandaag in een klein artikeltje onderaan op pagina 3 toegegeven een blunder te hebben begaan. Zelf spreekt de krant overigens van 'een fout' bij het onderschrift die ontstaan is door ''een ongelukkig misverstand''.

De man op de foto, Ben Geertsema (62) uit Delfzijl is boos op De Telegraaf en eiste gisteren meteen al rectificatie. Hij dreigde met rechterlijke stappen, wanneer de krant de vergissing niet zou rechtzetten. Hij en de vrouwelijke verdachte hebben dan wel een balkje voor de ogen, maar hij vindt dat hij duidelijk te herkennen is. Geertsema zegt dat De Telegraaf de foto van de website van het Zeekadetkorps heeft gehaald.


Met dank aan Tukker1978 voor de submit.