PlayStation 3 pas in maart 2007 in Europa

Sony Computer Entertainment Europe heeft bevestigd dat de lancering van de PlayStation 3 in alle PAL-gebieden, Europa, Rusland, Midden-Oosten, Afrika en Australië en Nieuw-Zeeland wordt uitgesteld tot maart 2007. In Japan en Amerika wordt de console nog wel gewoon in november gelanceerd.

Reden is volgens Sony de problemen die het bedrijf heeft met de Blu-ray-technologie. Deze technologie zorgt voor scherpere beelden op platte televisies en voor meer interactie met de filmkijker. Om te zorgen dat markten als Japan en Amerika wel genoeg voorraad hebben moet Europa wijken.

Volgens de International Herald heeft Sony in Noord-Amerika 400.000 consoles beschikbaar bij de launches, in Japan zo'n 100.000. De Xbox 360, die eind vorig jaar al op de markt is gebracht, lanceerde met een vergelijkbaar aantal in Noord-Amerika en Japan.

Volgens persbureau Reuters zal de productie van de PlayStation 3 pas eind deze maand starten. De planning van 6 miljoen consoles voor eind maart 2007 zegt Sony nog gewoon te gaan halen.

Playstation 3

Zie voor meer gamesnieuws FOK!games!