Peijs bekijkt NS-spoorboekje nog eens

Icoon VervoerOnder druk van de Tweede Kamer heeft minister Karla Peijs van Verkeer beloofd te kijken of er kleine veranderingen mogelijk zijn in de NS-dienstregeling 2007. Peijs wil ook in kaart brengen waar gesleuteld kan worden in het treinen tussen de Randstad en het noorden en oosten van het land, maar dan met ingang van het spoorboekje voor 2008.

"Herschrijven van het schema voor 2007 kan niet", stelde Peijs in een spoeddebat over de dienstregeling van de spoorwegen die op 10 december moet ingaan. "Als ik hier trek, doet het daar zeer."

In december zal de minister na overleg met de NS voorstellen voorleggen aan de Kamer. Voor 2007 gaat het bijvoorbeeld om de Veluwelijn (Amersfoort-Zwolle), de bediening op de lijn Amsterdam-Utrecht en die van de stations Voorburg en Zoetermeer.

Volgens ChristenUnie-Kamerlid Arie Slob zou het een groot deel van de bezwaren van ontevreden treinreizigers wegnemen als het schema wordt verbeterd. De helft van de achthonderd mails die zijn fractie in tien dagen tijd op een eigen meldpunt ontving, ging over deze verbindingen.