Mogelijk buitenaards leven in rode regen

OnderzoekIn Kerala in het zuiden van India viel in de zomer van 2001 rode regen. De rode kleur komt van roodgekleurde microben, zo stelt fysicus Godfrey Louis van de Mahatma Gandhi Universiteit. Deze microben blijken geen DNA te bevatten. Tot nog toe is men ervan overtuigd dat elk aards leven DNA bevat. De microben blijken te reproduceren tot ongeveer 315 graden Celsius. De limiet voor aards leven om te reproduceren is ongeveer 121 graden Celsius.

Het is goed mogelijk dat deze microben een zeldzame aardse levensvorm zijn. Maar de manier waarop de microben ter aarde kwamen, suggereren dat ze samen met ruimtepuin uit de hemel zijn komen vallen. Vergezocht is het idee niet, want wetenschappers houden al langer rekening met het idee dat het aardse leven vier miljard jaar geleden ook op een dergelijke manier op aarde geïntroduceerd kan zijn.

Momenteel onderzoekt de Britse microbioloog Milton Wainwright van de universiteit van Sheffield monsters van de rode regen. Samen met Louis plant hij verdere experimenten om de cellen voor specifieke koolstof isotopen te testen.

Uitgebreider staat dit artikel op de site CNN.

Met dank aan Onverlaatje voor de vertaling en de submit.