Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 51)

Icoon Eredivisie Voor het eerst in 32 jaar werd er weer tijdens de Kerst gespeeld in de Eredivisie. PSV mag zich na deze midweekse speelronde de nieuwe koploper noemen. De landskampioen won zelf moeizaam en zag AZ verliezen bij Feyenoord.

PSV ging op Tweede Kerstdag op bezoek bij NEC, waar Cees Lok onlangs opstapte. De ploeg van Guus Hiddink won moeizaam door doelpunten van Koné en Beasley en profiteerde daarmee van de nederlaag van AZ. De ploeg van Louis van Gaal verspeelde in de eerste tien minuten al de kans op een overwinning door twee doelpunten van Paauwe en De Guzman. De Rotterdammers komen daarmee op gelijke hoogte als AZ, beiden clubs hebben nu 38 punten.

Ajax is bezig aan een goede reeks, al werd de vierde zege op rij moeizaam behaald. In de eigen ArenA waren de Amsterdammers met 3-2 te sterk voor FC Groningen, maar de thuisclub verspeelde bijna een comfortabele 3-0 voorsprong. In Waalwijk liet Huntelaar zien waarom Ajax hem zo graag wilt inlijven. De topscorer redde een punt voor zijn ploeg door een 2-0 achterstand ongedaan te maken tegen RKC. Matthew Amoah nam op gepaste wijze afscheid van Vitesse. De Ghanees die na de winterstop naar Borussia Dortmund vertrekt, leidde zijn ploeg naar een 2-1 winst op NAC Breda.

Roda JC won in eigen huis met 3-1 van ADO Den Haag en klimt daarmee langzaam naar boven. FC Twente maakte een doelpuntje meer en zegevierde met 4-1 over RBC Roosendaal. FC Utrecht kwam in De Galgenwaard niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. De bezoekers kwamen pas diep in blessuretijd op gelijke hoogte, na een vrije trap van Michels. Laatstgenoemde moest eigenlijk van het veld gestuurd worden na een aanslag op doelman Terol.