Site Reformatorisch Dagblad weer dicht op zondag

Icoon Media nieuwsHet Reformatorisch Dagblad sluit vanaf komende week op zondag haar website weer af. De krant voor protestant Nederland was sinds drie maanden ook op de dag des Heeren op het internet te lezen, maar van die beslissing komt men nu terug. Zondag is een rustdag, aldus de krant.

De beslissing om de website op zondag open te stellen was genomen nadat bezoekers die vanuit het buitenland de site wilden benaderen klaagden. Vanwege het tijdsverschil kon het voorkomen dat men de online krant op maandag of op zaterdag wilde lezen, terwijl het in Nederland zondag was, en het nieuws dus niet beschikbaar. Door middel van aangepaste software die rekening houdt met tijdszones hoopt de krant dergelijke ergenissen voortaan te voorkomen.

Adjunct-hoofdredacteur S.M. de Bruijn zegt dat hij niet wil dat mensen in de verleiding komen de site op zondag te bezoeken. "We willen ook niet aanmoedigen dat onze papieren versie op zondag wordt gelezen, maar het voert te ver om zaterdagavond te zeggen: lever die krant maar weer in. Wat betreft de krant op internet, voelen we ons 24 uur per dag verantwoordelijk voor de levering ervan. Daarom is onze site op zondag niet toegankelijk", stelt De Bruijn in een reactie. Het Reformatorisch Dagblad is overigens niet uniek met een dergelijke maatregel. Ook bijvoorbeeld de streng-gelovige politieke partij SGP sluit op zondag de virtuele deuren.