Voetbal: Oranje vrijwel geplaatst voor WK

Ruud van NistelrooijEen nederlaag van rivaal Tsjechië betekent dat het Nederlands Elftal zich bijna geplaatst heeft voor het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar juni in Duitsland. De Tsjechen gingen met 2-0 de boot in, in en tegen Roemenië, waar Nederland eerder met 2-0 won.

Door de overwinning van Nederland op Armenië vanavond is Oranje inmiddels vier punten uitgelopen op Tsjechië, terwijl beide landen nog drie wedstrijden moeten spelen. Indien Nederland de thuiswedstrijden tegen Andorra (aankomende woensdag) en Macedonië wint dan mag de uitwedstrijd tegen Tsjechië zelfs verloren gaan. Een prima resultaat voor bondscoach Marco van Basten, die na zijn aantreden een jaar geleden de selectie danig wijzigde en een groot aantal jonge spelers de kans gaf.

Overigens staat Roemenië momenteel tweede in de groep van Nederland en Tsjechië. De Roemenen hebben echter nog maar één wedstrijd te spelen, en liggen drie punten op het Nederlands Elftal achter. Nederland won tot dusver in de kwalificatieronde acht van de negen wedstrijden. Enkel in en tegen Macedonië werd gelijkgespeeld.

Nog te spelen in Groep 1:
7-9: Tsjechië - Armenië
7-9: Finland - Macedonië
7-9: Nederland - Andorra
8-10: Finland - Roemenië
8-10: Tsjechië - Nederland
12-10: Andorra - Armenië
12-10: Finland - Tsjechië
12-10: Nederland - Macedonië

Overzicht gespeelde wedstrijden en standen

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!