Voetbal: Oranje vrijwel geplaatst voor WK

Ruud van NistelrooijEen nederlaag van rivaal TsjechiŽ betekent dat het Nederlands Elftal zich bijna geplaatst heeft voor het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar juni in Duitsland. De Tsjechen gingen met 2-0 de boot in, in en tegen RoemeniŽ, waar Nederland eerder met 2-0 won.

Door de overwinning van Nederland op ArmeniŽ vanavond is Oranje inmiddels vier punten uitgelopen op TsjechiŽ, terwijl beide landen nog drie wedstrijden moeten spelen. Indien Nederland de thuiswedstrijden tegen Andorra (aankomende woensdag) en MacedoniŽ wint dan mag de uitwedstrijd tegen TsjechiŽ zelfs verloren gaan. Een prima resultaat voor bondscoach Marco van Basten, die na zijn aantreden een jaar geleden de selectie danig wijzigde en een groot aantal jonge spelers de kans gaf.

Overigens staat RoemeniŽ momenteel tweede in de groep van Nederland en TsjechiŽ. De Roemenen hebben echter nog maar ťťn wedstrijd te spelen, en liggen drie punten op het Nederlands Elftal achter. Nederland won tot dusver in de kwalificatieronde acht van de negen wedstrijden. Enkel in en tegen MacedoniŽ werd gelijkgespeeld.

Nog te spelen in Groep 1:
7-9: TsjechiŽ - ArmeniŽ
7-9: Finland - MacedoniŽ
7-9: Nederland - Andorra
8-10: Finland - RoemeniŽ
8-10: TsjechiŽ - Nederland
12-10: Andorra - ArmeniŽ
12-10: Finland - TsjechiŽ
12-10: Nederland - MacedoniŽ

Overzicht gespeelde wedstrijden en standen

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!