Beslissing pas na 40 strafschoppen

Baraja herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon Sport nieuwsDe spelers van de voetbalclubs Littlehampton en Tunbridge Wells gaven in de eerste ronde van de Engelse beker, de FA Cup, blijk over stalen zenuwen te beschikken. Pas na een enerverende strafschoppenreeks van veertig penalty's mag Tunbridgde verder bekeren.

De 122 toeschouwers waren donderdagavond getuige van een historische wedstrijd in het Engelse bekertoernooi. Pas na ruim drie uur kwam er een einde aan de kraker met Tunbrigde als winnaar. Tunbrigde bleek net wat koelbloediger vanaf de strafschopstip: 16-15. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2; beide teams benutten toen ook al een penalty.

Nooit eerder in de geschiedenis van het Engelse voetbal mochten zoveel spelers aanleggen in een strafschoppenserie. Het oude record dateerde uit 2001, in een wedstrijd tussen Macclesfield Town en Forest Green Rovers, toen het 11-10 voor eerstgenoemde werd. Een wereldrecord werd echter niet gevestigd. Dat blijft in handen van de Namibische clubs KK Palace en Civics, wiens spelers in totaal liefst 48 keer moesten aanleggen vanaf elf meter. KK Palace won destijds met 17-16.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!