Gelovigen zien Maria op hun GSM

RayMania en B_BOY, _4ever_ en jmakkink hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Zuid-Italiaanse plaatsje Acerra is van de een op de andere dag een pelgrimsoord geworden. Enkele gelovigen meldden dat zij een Mariaverschijning hadden gezien in de plaatselijke kerk. Het Mariabeeld aldaar zou vleeskleurig zijn geworden en bewogen hebben. De gelovigen zouden de verschijning met de camera op hun gsm hebben vastgelegd.

Het bestuur van de Sint Pieter van Acerra heeft onmiddelijk een onderzoek ingesteld om de echtheid van de berichten te controleren. Sommigen denken dat de gebeurtenissen 'mensenwerk' zijn. De kerk is nu, tot woede van de pelgrims, gesloten.

Op de foto's zou te zien zijn hoe het beeld van de Madonna vleeskleurig werd en dat de knieŽn van het beeld zover naar voren kwamen dat zij zichtbaar werden in de plooien van de kleding. Bisschop Giovanni Rinaldi ging daarop naar de kerk en zei dat het hem op was gevallen dat de kleur van het beeld veranderde onder invloed van wijzigingen in de lichtinval in de moderne kerk. "Het werd rozeachtig, bijna alsof het huidkleurig was", zei hij.

Of de vermeende gebeurtenissen worden uitgeroepen tot wonder, bepaalt het Vaticaan.