Griekse hightech examenfraudeurs gepakt

Icoon Examen nieuws Niet alleen in Nederland zijn er momenteel examens aan de gang, ook in Griekenland zwoegen scholieren momenteel voor een voldoende. Afkijken is voor velen niet meer dan een verleiding, maar niet voor drie Grieken. Die besloten een hightech methode in de praktijk te brengen, die waarschijnlijk bij iedere scholier die wel eens serieus over fraude plegen heeft nagedacht is opgekomen. Het drietal gebruikt een camera, een mobieltje en een laptop voor hun truc. Helaas voor hen werden ze gesnapt.

Eťn van de jongens was bezig met zijn examen. Hij maakte via een minicamera foto's van de opgaven, om die vervolgens via een dertig meter lange kabel door te sturen naar een laptop. Achter die laptop zaten twee van zijn vrienden, die met behulp van boeken en internet de goede antwoorden konden opzoeken. Via een oordopje van de mobiele telefoon van de kandidaat werden de antwoorden doorgegeven.

Het plan viel echter in duigen toen een surveillant zich begon af te vragen wat de dertig meter lange kabel bij de ingang van het gebouw deed. Hij volgde de kabel, om uit te komen bij een onbeheerde laptop in de bosjes voor de school. Uiteindelijk leidde dit tot de ontdekking van de drie fraudeurs.

De assistenten van de eindexamenkandidaat hebben inmiddels bekend hun vriend te hebben willen helpen met zijn wiskunde-examen. De afkijktruc was volgens eigen zeggen helemaal niet vergezocht, aangezien het afgelopen donderdag bij een examen biologie wel gewoon werkte. Wat voor straf de drie jongeren krijgen is nog niet bekend.