Werkstraf voor bedreigen Hirsi Ali

Icoon misdaad nieuws De man die bedreigingen aan het adres van VVD-politica Ayaan Hirsi Ali stuurde, is veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur plus twee weken voorwaardelijke celstraf. Dat vonnis legt de politierechter in Den Haag de man op en is conform de eis van de officier van justitie.

In maart 2004 stuurde de man naar het Kamerlid een e-mail, waarin hij dreigde dat ze 'finaal kapot' zou gaan. 'Het kan één, twee of drie jaar duren, maar je gaat naar de hel', zo was er in de mail te lezen. Ook noemde de Drachtenaar haar een 'verderfelijke hoer' en een 'vuil islamitisch kreng'. Via zijn internetprovider werd de man achterhaald.

De e-mail was in een dronken bui van de man geschreven. Hij maakte zich boos nadat hij in de krant las dat Hirsi Ali in een restaurant met een busje pepperspray had gespoten. Volgens de man was dat ongepast voor een volksvertegenwoordiger, temeer omdat de andere gasten daardoor last van hun ogen hadden gekregen.

Middels een mail wilde de man de politica terechtwijzen. Daarom wilde hij met een scheldkanonnade in de stijl van zijn favoriete schrijver Gerard Reve haar hierop wijzen, zo verklaarde de man. Dat was alleen verkeerd uitgepakt, zo gaf hij toe.