Gullit per direct weg bij Feyenoord

scannerrob, Martijne, keijz, Superhoef, Willeboer, yohan.nl en paultjuhhh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - VoetbalCoach Ruud Gullit stapt per direct op bij Feyenoord. Hoewel de website van Feyenoord nog niets vermeldt, staat het vertrek van de hoofdcoach vast. Ook zijn assistent Zjelko Petrovic verlaat de Rotterdamse club per direct.

Ruud Gullit eindigde dit seizoen teleurstellend als vierde in de Holland Casino Eredivisie. Al eerder gaf Gullit aan twijfels te hebben bij een langer verblijf bij de club. Met de uitspraak: "Ik weet niet of het bestuur nog wel wil dat ik doorga", gaf Gullit al aan dat zijn situatie binnen de club lastig werd. Gullit nam aan het begin van dit seizoen de taak van hoofdcoach over van de vrij succesvolle coach Bert van Marwijk. Of het vertrek van Gullit in verband staat met de mogelijke komst van Wim Janssen is voorlopig nog niet duidelijk.

Update 14.24
Ook de Feyenoord-website vermeldt nu dat het vertrek van Ruud Gullit vast staat. Als verklaring gaf Jorien van den Herik: "Het is natuurlijk altijd vervelend als trainers afscheid nemen, maar het is allemaal niet gelopen zoals we dat hadden gehoopt. Er is onvoldoende vertrouwen in een succesvolle samenwerking voor het komende seizoen. Met die wetenschap leefden we al maanden en dan is het verstandig om aan het eind van het seizoen de balans op te maken en beslissingen te nemen, waarbij het belang van Feyenoord prevaleert."

-
Meer sportnieuws lees je uiteraard op de FOK!Sport