Voetbal: Achttiende landstitel voor PSV

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - Holland Casino Eredivisie PSV mag zich na de 3-0 overwinning tegen Vitesse nu officieel kampioen van Nederland, seizoen 2004-2005, noemen. Het is de achttiende keer dat de club uit Eindhoven landskampioen is geworden.

Met nog vier speelronden te gaan heeft PSV zo veel voorsprong op de concurrenten dat de club zich nu al kampioen mag noemen. Het is de vroegste landstitel voor PSV in de geschiedenis van de club. Toch wordt het kampioensfeest nog tot 8 mei uitgesteld. Aanvoerder Mark van Bommel ontving al wel de kampioensschaal uit handen van KNVB-directeur Kesler.

PSV wacht dinsdag nog de halve finale van de Champions League tegen AC Milan. Daarom hebben de club en de gemeente besloten het kampioensfeest uit te stellen tot acht mei. Desondanks zullen er vanavond in Eindhoven al enkele kampioensfeestjes voor PSV zijn.

Het seizoen is voor PSV uitermate succesvol verlopen. Tot nu toe is slechts eenmaal verloren. Roda JC wist in Eindhoven met 0-2 van PSV te winnen. Die nederlaag zorgde er toen voor dat AZ vlak voor de winterstop de leiding pakte in de competitie. Terwijl AZ onder druk van het zware programma langzamerhand meer punten begon te verliezen, bleef PSV op alle fronten succesvol.

Nu het landskampioenschap binnen is, kan PSV zich concentreren op twee andere prijzen. In de Champions League staat PSV in de halve finale en in de Amstel Cup heeft PSV afgelopen week de finale bereikt. Het succes van PSV wordt door de buitenwacht toegeschreven aan een team zonder vedetten dat door coach Guus Hiddink tot een uitermate goed draaiende machine is uitgebouwd.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager