Gavin: Michael Jackson trok mij twee keer af

Gisteren heeft Gavin Arvizio, de jongen die door Michael Jackson zou zijn misbruikt, voor de rechter getuigd over zijn beschuldiging. Hij zei dat de popster hem in 2002 op zijn ranch Neverland twee keer heeft afgetrokken. Jackson zou de toen 13-jarige jongen hebben gevraagd of hij wel eens masturbeerde en hebben gezegd dat mannen die niet masturberen zover kunnen komen dat ze een meisje verkrachten.

Thomas Mesereau, de advocaat van Jackson, beschuldigde Arvizio ervan pas met het verhaal over het misbruik door Jackson op de proppen te zijn gekomen na met een advocaat te hebben gesproken. Jacksons verdediging probeert de aanklacht onderuit te halen door aannemelijk te maken dat de moeder van de jongen uit is op het geld van de popster.

De voormalige 'King of pop' kwam overigens gisteren pas na een uur bij de rechtszaak opdagen, nadat de rechter gedreigd had Jackson voor de duur van het proces in de cel te zetten wanneer hij afwezig bleef. Jackson was volgens zijn advocaten naar het ziekenhuis geweest, omdat hij last had van zijn rug. In zijn pyjama verscheen de beklaagde zanger bij de rechtbank.

Leno
Talkshowhost Jay Leno arriveerde later op de dag in een SpongeBob-pyjama bij de televisiestudio's voor de opname van zijn Tonight Show. Een rechter zal zich vandaag uitspreken of Leno in zijn talkshow grappen mag blijven maken over Jackson; hij is namelijk door Jacksons advocaten als getuige opgeroepen.