Student gearresteerd om zombieverhaal

Of het paranoia is naar aanleiding van de Columbine-tragedie is niet bekend, maar feit is dat de 18-jarige student William Poole, laatstejaars student aan de George Rogers Clark High School in Winchester, Clark County, vorige week is gearresteerd op verdenking van het plannen van een terroristische aanslag op z'n eigen high-school. De aanleiding daartoe lag in een horrorverhaal dat de jongen geschreven had voor het vak Engels.

Poole schreef een horrorverhaal over een groep zombies, die de school overvallen. Toen zijn grootouders, waarbij hij inwoont, dit manuscript echter vonden en lazen, vreesden zij het ergste en schakelden vervolgens de politie in. Die namen geen risico en doorzochten zijn kamer, waar zij volgens het officiŽle rapport "gedetaileerd uitgewerkte plannen vond om gewelddadige acties te ondernemen tegen medestudenten, docenten en politie." De jonge student beweert echter niets kwaads in de zin te hebben: "Dit is een verhaal, pure fictie. Volledig verzonnen. Het is een van de vele korte verhalen die ik geschreven heb en juist het horrorverhaal over de zombies is datgene waar ze nu over vallen."

Ondanks dit verweer meent de politie echter dat de jongen zich schuldig heeft gemaakt aan het plannen van een misdaad, wat op zich al strafbaar is: "Iedere keer dat er een dreigement wordt geuit richting een publieke school of publieke functie, is een misdaad tegen de staat Kentucky." De jongen reageerde hierop door te stellen dat hij niets en niemand in het verhaal heeft genoemd die te herleiden is naar levende personen, noch naar bestaande locaties. De mensen hier kennen me. Zo gek ben ik echt niet."

Niettemin neemt de overheid de zaak nog steeds serieus. Een rechter verhoogde op verzoek van de aanklager de borgsom voor de jongen zelfs van duizend naar vijfduizend dollar, zodat de jongen voorlopig nog achter de tralies moet blijven zitten.