Fotograaf bejaarde: 'Ze zag er grappig uit'

Eén van de twee verplegers die op staande voet werd ontslagen bij verzorgingshuis Catharina Daemen in Brunssum heeft tegenover het Limburgs Dagblad verklaard waarom hij met zijn mobiel foto's heeft gemaakt van dementerende bejaarden. De 23-jarige man benadrukt dat er sprake was van een lolletje. "Ze zag er gewoon heel erg grappig uit met die badmuts op haar hoofd."

Volgens de man vond hij het beeld van de douchende vrouw zo leuk dat hij zijn gsm met ingebouwde camera pakte en een foto van haar maakte. Dat er sprake was van naaktfoto's ontkent hij: "Ik heb haar gefotografeerd met de badmuts op tot net onder haar schouders. Ik had werkelijk geen andere bijbedoelingen." Zijn eveneens ontslagen vrouwelijke collega, van bijna dezelfde leeftijd, heeft een foto gemaakt van een vrouw die op een po-stoel zit.

De advocaat van de bejaardenverzorger vindt dat ontslag op staande voet een te erge straf is voor zijn cliënt. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is echter van mening dat het verzorgingstehuis 'adequaat' gereageerd heeft. Gisteren werd bovendien bekend dat de zorginstelling alsnog aangifte zal gaan doen.