Nederlander vindt zichzelf fit

Icoon Medisch nieuws Het grootste deel van de Nederlanders van 12 jaar en ouder vindt zichzelf fit. 90 procent van de vijfhonderd ondervraagden gaf aan zelf fit te zijn. Dat blijkt woensdag uit een peiling die het tijdschrift Body+Mind heeft gepubliceerd. Bijna iedereen vindt dat hij een redelijk tot goede conditie heeft. De uitslag is opmerkelijk, aangezien 40 procent van de volwassenen in ons land volgens de overheid te zwaar zou zijn.

Van de ondervraagden gaf meer dan de helft aan regelmatig aan beweging te doen. Ruim 20 procent gaat regelmatig naar een fitnessclub. 10 procent van de ondervraagden gaf aan dit jaar toch echt te beginnen met naar de sportschool gaan. 15 procent van de ondervraagden sport helemaal niet.

De overheid kondigde vorige maand nog aan om samen met het bedrijfsleven, de horeca, de zorgverzekeraars, de sportverenigingen en de levensmiddelenindustrie een plan te gaan maken om het overgewicht in Nederland terug te dringen. Er zou namelijk sprake zijn van een snel stijgend aantal mensen met overgewicht, wat volgens de overheid vooral veroorzaakt wordt door ongezond eten en te weinig beweging.