Tennis: Uitslag Australian Open

Serena Williams heeft voor de tweede keer in haar carrière de Australian Open gewonnen. In de finale won ze in drie sets van haar landgenote Lindsay Davenport.

De als zevende geplaatste Williams kende vorig jaar een moeilijk jaar door blessures. Daarnaast werd eind 2003 de andere zus van haar en Venus vermoord. Sindsdien won ze geen enkele Grand Slam meer.

In de finale nam Williams het op tegen Lindsay Davenport, die voor het eerst in vijf jaar in de eindstrijd stond van een Grand Slam.

Davenport was gebrand op een overwinning en ging goed van start. Met agressief spel zorgde ze ervoor dat Williams veel fouten maakte. Bij een 4-1 achterstand werd Serena behandeld voor een rugblessure. Deze blessure zorgde ervoor dat ze niet optimaal kon serveren en ze verloor de eerste set dan ook met 6-2 aan Davenport.

In de 2e set verbeet Williams de pijn en gaf meer tegenstand aan Davenport. Met haar vechtlust zorgde ze ervoor dat ze op een 4-3 stand de service brak van haar tegenstandster en de set uitserveerde: 6-3. Mentaal was Davenport gebroken en ze won geen game meer. Williams walste over haar heen en won de laatste set met maar liefst 6-0. Het was de 7e Grand Slam overwinning voor Serena.

Op de Australian Open is Williams nu 14 wedstrijden ongeslagen. In 2003 won ze het toernooi en in 2004 deed ze niet mee vanwege een knieblessure.


Serena Williams met haar trofee