Man wacht steniging na kindermisbruik

In Nigeria is een 38-jarige man door de islamitische rechtbank veroordeeld tot de doodstraf door steniging, omdat hij een 10-jarige jongen anaal had genomen. De man had zijn daad in eerdere zittingen al toegegeven, zo meldde een woordvoerder van het hoge islamitische gerechtshof in Gwarzo.

De man werd, terwijl hij de jongen van achteren nam, betrapt door zijn buren. Ook de vader van het slachtoffer was op het moment van delict aanwezig, zo bleek tijdens de rechtszittingen.

De islamitische sharia, die sinds korte tijd weer in Nigeria is ingevoerd, schrijft de doodstraf voor steniging voor bij onder andere homoseksualiteit, overspel en kindermisbruik. In Nigeria zijn ruim twaalf mensen veroordeeld tot de doodstraf door steniging, sinds de invoering van de sharia in 1999.

Ook andere straffen die zijn voltrokken conform de sharia zijn in de ogen van de westerse wereld dubieus. Zo worden bij dieven hun handen afgehakt, en worden mensen die alcohol nuttigen afgeranseld. Vorige week bleek dat in Iran een seksueel misbruikt meisje ook de doodstraf zal krijgen. De 19-jarige Leyla wacht de strop, nadat ze eerst 95 zweepslagen met een staalkabel moet incasseren.

Vrouw wordt ingegraven, wachtende op haar dood.

Vrouw overleden na de voltrekking van de steniging
Foto boven: vrouw wordt tot haar borst ingegraven, conform de sharia, om kort erna tot haar dood gestenigd te worden. Foto onder: impressie van de voltrekking van de steniging bij een andere vrouw.