NS moet invalide schadevergoeding betalen

Icoon Algemeen nieuws De NS moet een schadevergoeding van enkele honderdduizenden euro's aan een invalide vrouw betalen. De vrouw kwam in 1998 tussen de trein en het perron op station Santpoort terecht, waardoor ze haar beide benen verloor. De NS heeft al eerder een schadevergoeding van ruim 136.000 euro (300.000 gulden) moeten betalen, maar weigerde meer te betalen omdat de wet de aansprakelijkheid van het bedrijf zou beperken.

Het slachtoffer heeft echter een rechtszaak aangespannen. In augustus besloot het gerechtshof van Amsterdam dat de NS wel volledig aansprakelijk is, waardoor de vrouw recht heeft op een hogere schadevergoeding.

De NS heeft vandaag bekend gemaakt niet in cassatie te gaan, waardoor de onderhandelingen over de schadevergoeding kunnen beginnen. De advocaat van het slachtoffer kon nog geen precies bedrag noemen, maar denkt aan zeker 900.000 euro voor onder meer gederfde inkomsten.

In 1998 kwam de toen 19-jarige vrouw met haar arm klem te zitten terwijl ze probeerde op het laatste moment de deur te openen. Toen de trein wegreed, kwam ze tussen het perron en de trein terecht.