Doek valt voor Stadsradio Rotterdam

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

Stadsradio Rotterdam gaat eind van het jaar definitief stoppen. Afgelopen weekend werd al bekend dat al de negentien medewerkers ontslag hebben gekregen. De reclame-inkomsten blijven achter en de luistercijfers dalen. Manager Robert van Haarlem ziet dan ook geen mogelijkheden meer voor de zender.

Als oorzaak noemt Van Haarlem de frequentieverdeling in 1993. Toen kreeg Stadsradio Rotterdam een FM-frequentie die volgens hem minder sterk was dan vooraf beloofd. Radio Rijnmond heeft nu opnieuw interesse getoond voor het overnemen van de zender.

Eerder was nog sprake dat Radio Rijnmond de zender met veelal jonge luisteraars zou overnemen. Volgens directeur W. Bults van de Stichting Lokale Omroep Rotterdam, waar Stadsradio onder valt, zal de zender dan ook niet uitgaan. "Er ligt nog een mogelijkheid voor samenwerking met RTV Rijnmond en er zijn ook nog een aantal andere alternatieven die we bekijken. Uiteindelijk zal Stadsradio een andere producent krijgen en misschien een andere naam. Maar de zender gaat niet uit."