Videoband bloedbad te koop in rommelwinkel

Icoon Buitenlands nieuws In Australië is grote ophef ontstaan omdat er een videoband met beelden van een groot bloedbad in een rommelwinkel te koop lag. De videoband is vrijwel zeker een trainingsvideo van de politie, die zaterdag gelijk een onderzoek naar de zaak instelde. Bij de massaslachting in Tasmanië vielen acht jaar geleden 35 doden.

De video was te kopen in een winkel in Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Op de band zijn 22 minuten lang beelden te zien van de 35 dodelijke slachtoffers die in plassen bloed op de grond liggen. Nabestaanden van de slachtoffers zijn woedend omdat de video volgens hen van de politie afkomstig moet zijn.

Bij de massaslachting in april 1996 schoot Martin Bryant willekeurig op bezoekers van een voormalig strafgevangenenkamp in Port Arthur op het Zuid-Australische eiland Tasmanië. Bij de slachting vielen, naast de 35 dodelijke slachtoffers, ook nog 18 gewonden. Tijdens het proces, waarin Bryant tot 35 maal levenslang werd veroordeeld, verklaarde hij 'van de schietpartij te hebben genoten'.