Zelfmoord Portugese BB-winnaar voorkomen

Jose MariaDe winnaar van de eerste Portugese editie van Big Brother heeft dit weekend geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij dreigde van een brug over de Taag te springen, maar twee agenten konden hem er na drie kwartier van overtuigen af te zien van zijn plan. De nu 27-jarige man, Jose Maria, voelt zich zo in de steek gelaten door degenen die hem beroemd hebben gemaakt, dat hij in ernstige psychische nood verkeert.

Jose Maria verdiende vier jaar terug 100.000 euro met zijn winst in het reality tv-programma. Daar is niets meer van over na een aantal mislukte zakenavonturen. Ook met de al snel verminderde aandacht van de pers kan hij niet goed omgaan.

Big Brother, waarvan er in Portugal vijf edities zijn gemaakt, lag al enige tijd onder vuur van de mediawaakhond in het land. Die vindt dat in de uitzendingen de fatsoensnormen overtreden worden. De media in Portugal dook vandaag massaal op de zaak: ''Na dit drama blijft een vraag over: hebben degenen die hem opgehemeld hebben zonder hem voor te bereiden op de onvermijdelijke val, nu iets te zeggen?'', zo schreef de krant Correio de Manha.
Submitter:  Bron: ANP / AFP