[update] Vragen rondom onthoofding Amerikaanse marinier

Icoon Irak nieuwsDe Islamitische groepering Ansar al-Sunna meldt dat de Amerikaanse marinier Wassef Ali Hassoun zou zijn onthoofd. Al Hassoun werd vorige maand ontvoerd in Irak, er werd gedreigd met een onthoofding van de man als de VS niet binnen 72 uur alle gevangenen in Irak zou vrijlaten.

De onthoofding wordt vermeld op een niet genoemde islamitische website. De boodschap op de site is gericht aan de Amerikaanse president Bush. Hierin staat dat er binnenkort een video zal uitkomen waarop de onthoofding te zien zal zijn.

Subheader
Marinier Wassef Ali Hassoun


Update 11:46
Vandaag heeft het Libanese ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd dat de marinier Wassef Al Hassoen door zijn ontvoerders is gedood. Al Hassoen is van Libanese afkomst en was een Amerikaanse marinier. Wanneer hij om het leven is gebracht, weet het ministerie niet. Het bericht kwam van de Libanese consul in Bagdad.

Subheader


Update 14:08
De Libanese minister van Buitenlandse Zaken meldt dat de bevestiging van de dood van Al Hassoen weer is ingetrokken. Meer dan een verklaring van de extremisten is er niet. Ook de Amerikaanse strijdmachten in Irak zeggen onvoldoende bewijs te hebben van de executie van Al Hassoen. Wel zeggen ze door te gaan met de zoektocht naar de marinier.

Update 16:39
Wederom een extra hoofdstuk in het verhaal rondom de vermoedelijke onthoofding van Al Hassoen. De groep die verantwoordelijk is voor de ontvoering van Al Hassoen, Ansar al-Sunna, zegt om de eigen website de marinier (nog) niet te hebben onthoofd. Ook zeggen ze niet verantwoordelijk te zijn voor het in de wereld brengen van het bericht.