Chinees kookt soep van lijken

Icoon Weird nieuwsEen Chinese man is gearresteerd op verdenking van het stelen van dertig lijken van lokale begraafplaatsen, het koken van soep met het vlees ervan, en het tot poeder vermalen van de botten. Dit alles deed hij in een poging zijn ongeneeslijk zieke vrouw te genezen.


Een waarzegger had de man in 1988 verteld dat verse lichaamsdelen de enige remedie waren voor zijn vrouw. Hij moest het vlees van de botten snijden en er soep van koken, of de botten vermalen tot poeder dat hij op haar voorhoofd moest smeren.

Zestien jaar lang ontvreemdde de Chinees lijken van begraafplaatsen. Dit leidde tot grote verontwaardiging onder familieleden van de overledenen. Volgens Chinese tradities moet een lijk met alle lichaamsdelen intact worden begraven, anders ontbreken er delen in het hiernamaals. Om diefstal of verminking van het lijk te voorkomen hielden sommige rouwende familieleden tot zes maanden na de begrafenis de wacht bij het graf.

Toen er onlangs een pasbegraven lijk vlakbij een markt werd teruggevonden zonder armen en met een opengesneden borstholte, startte de politie een diepgaand onderzoek. Uiteindelijk werd een verdachte gevonden. Alleen zijn achternaam, Huang, is bekendgemaakt.

Het is niet bekend aan welke ziekte zijn vrouw lijdt, noch of de soep enig heilzaam effect op haar had.