Vrouw met truck vol verwaarloosde dieren aangehouden

In het plaatsje Sainte Genevieve, Missouri, werd afgelopen maandag een vrouw gearresteerd nadat in haar truck meer dan vijftig zwaar verwaarloosde dieren werden ontdekt. De bestuurster werd aangehouden nadat de sheriff was getipt over de sterke stank die het voertuig verspreidde. Bovendien had ze even daarvoor bij een benzinepomp getankt zonder te betalen.

In de cabine van de truck troffen agenten een twaalftal honden aan met nog eens veertig dieren in de laadruimte, voornamelijk honden maar ook katten, konijnen, cavia's en een rat. De meeste honden droegen muilkorven, anderen zaten opgesloten in kleine kooien. De dieren bevonden zich volgens The Humane Society, die de zorg voor de dieren heeft overgenomen, in vreselijke toestand. Zes dieren waren al dood toen ze door de politie gevonden werden. De anderen waren zwaar ondervoed en hadden dringend medische zorg nodig. In de laadruimte, die ontzettend vuil was, ontbrak daarnaast enige ventilatie.

Volgens de autoriteiten was het onduidelijk wat de vrouw precies van plan was. Naar eigen zeggen was ze uit haar huis gezet in Tennessee en was ze nu op weg naar Nevada om werk te zoeken. De vrouw wordt momenteel vastgehouden voor vier gevallen van mishandeling maar zal voor alle, meer dan vijftig gevallen, afzonderlijk voor mishandeling en verwaarlozing worden aangeklaagd.