Jongen (17) gespietst tijdens motorongeluk

Een 17-jarige jongen overleed zaterdag in Sydney nadat hij in een tragisch motorongeluk werd gespietst op een ijzeren hek. De jongen, Thomas Hickey, was met zijn motor tegen het hek gereden waarbij een metalen spijl dwars door zijn nek was gegaan. De politie was nagenoeg ter plekke toen het gebeurde, naar eigen zeggen op zoek naar iemand anders. Thomas Hickey werd met letsel aan zijn nek en borst en inwendige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht waar hij enige tijd later overleed.

Thomas' moeder Gail Hickey zei tegen de pers dat ze van getuigen had gehoord dat de 17-jarige door de politie achtervolgd werd toen het ongeluk gebeurde. Inspecteur van de politie Bob Emery zegt echter dat de beweringen niet kloppen. "We waren in de buurt, maar we zaten zeker niet achter hem aan". Emery zegt dat getuigen hadden gezien hoe de jongen werd 'gelanceerd', maar afgezien van dat het voertuig slechte remmen had was het volgens hem vooralsnog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

"Ik denk niet dat zoiets de eerstkomende 100 jaar weer gebeurt", zei inspecteur Emery. "Het is eeuwig zonde dat een 17-jarige op zo'n rare manier aan zijn einde komt." Volgens hem was het hek niet bijzonder gevaarlijk en had het geen scherpe punten. Desalniettemin waren de staven door de nek en in de borst van de jongen gegaan. Toen de politie arriveerde troffen ze Thomas stuiptrekkend aan. "De agenten zaten onder het bloed", zei Emery. De politie heeft via de pers getuigen opgeroepen zich te melden.