Microsoft schikt met scholier

Schaartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 17-jarige student Mike Rowe heeft een schikking getroffen met softwaregigant Microsoft met betrekking tot het overdragen van zijn domein mikerowesoft.com. De Canadese student haalde eerder de woede van Microsoft op zijn hals door zijn domein niet voor 10 dollar over te dragen. Hij eiste zelfs 10.000 aangezien hij het eerste bedrag als een belediging zag.

Hierop kreeg Miko Rowe een brief van 25 pagina's waarin hij werd beschuldigd van overvragen. Een advocaat besloot Miko Rowe gratis bij te staan in een eventuele rechtszaak. Microsoft kreeg spijt van het overhaaste gedrag en besloot om het tot een schikking aan te laten komen.

Uiteindelijk is er dan ook een schikking getroffen. Mike Rowe draagt het domein over aan de softwaregigant en krijgt in ruil hiervoor een Xbox. Microsoft zal ook de kosten betalen die het overdragen van het domein met zich meebrengt. Tot slot krijgt de student nog "een training in het gebruik van Microsoft-technologie" aangeboden van het softwarebedrijf.

Mike Rowe heeft in zijn korte strijd tegen Microsoft vele donaties gekregen van mensen die hem wilden steunen. Hij stelt voor om het ontvangen geld te schenken aan een liefdadigheidsinstelling voor zieke kinderen.

Mike Row Soft