Postzegel toch niet duurder

TPG post mag dit jaar toch niet de posttarieven verhogen. Dit heeft minister Brinkhorst (Economische Zaken) gisteren laten weten in de notitie Post die binnenkort in het kabinet wordt besproken. Hij had TPG eerder wel toegezegd dat de tarieven mochten worden verhoogd.

De eerst volgende prijsverhoging zal nu in 2007 zijn. Dan zal de stijging nog steeds niet groter zijn dan de inflatie. TPG post heeft al laten weten niet blij te zijn met het besluit. "Er is geen enkele reden voor. Door modernisering van ons bedrijf en allerlei maatregelen om kosten te besparen hebben we onze tarieven scherp in de gaten kunnen houden. Als je rekening houdt met de inflatie is de prijs van de postzegel de afgelopen 12 jaar in feite zelfs met 30 procent gedaald. Nederland heeft nu de laagste posttarieven van Europa", zegt Peter Bakker, voorzitter van de raad van bestuur van TPG.

De postmarkt in Nederland zal pas geliberaliseerd worden als dat in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ook het geval is. Volgens Minister Brinkhorst moet Nederland niet op de muziek vooruitlopen.