Godett tot ťťn jaar cel veroordeeld

Anthony Godett, die ooit ambieerde om premier van de Nederlandse Antillen te worden, wil die functie niet langer uitvoeren. Vandaag is hij veroordeeld tot ťťn jaar celstraf. Hierdoor heeft hij de mogelijkheid niet om het premierschap van zijn zus Mirna over te nemen. Anthony Godett bleek dit echter niet van plan te zijn. Zo zei hij in een interview met de Volkskrant: "Waarom moeten we Mirna wisselen voor een andere Godett".

De Antilliaanse politicus Anthony Godett is veroordeeld tot een jaar celstraf. De rechtbank oordeelde dat hij schuldig is bevonden aan oplichting, valsheid in geschrifte en het aannemen van smeergeld. Bij Anthony Godett zou dit het geval geweest zijn, toen hij als eilandbestuurder de leiding had over privatisering van overheidsbedrijven. Het Openbaar Ministerie had twee jaar tegen hem geŽist. Godett heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

Door de veroordeling van Godett zal hij geen politieke carriŤre meer kunnen ambiŽren. Voordat het vonnis werd uitgesproken was de leider van de Antilliaanse partij Frente Obrero nog vol goede moed. "Ik vrees niemand. Ik ben positief gestemd. Anthony wordt niet veroordeeld. Maar als ik schuldig word bevonden, zal de Almachtige dat hebben besloten. Ik zal zitten, in het belang van het volk."