'Zwijndrecht moet straatnaam Turk wijzigen'

MiGhTy MiKe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BenzakourZwijndrecht moet de straatnaam Turk veranderen. Dat vindt schrijver Mohammed Benzakour, die zelf van Marokkaanse komaf is. Benzakour vindt dat er van de straatnaam een beledigende, aanstootgevende werking uitgaat naar de Turkse gemeenschap als geheel. Vooral jonge Turken die er wonen zouden er last van hebben, bijvoorbeeld als ze bij een sollicitatie opgeven waar ze wonen.

De gemeente Zwijndrecht heeft laten weten dat de straatnaam ongewijzigd blijft. De straat is vernoemd naar het voormalige tuinbedrijf Turk dat in de straat was gevestigd. Zwijndrecht wil die uitleg nog wel in kleine lettertjes onder de straatnaam voegen, maar Benzakour vindt dat onvoldoende.

Benzakour, die als schrijver meerdere prijzen won, kwam eerder in het nieuws toen hij liet weten sympathiek tegenover de AEL-NL te staan, en wellicht in de toekomst leider daarvan te willen worden. De AEL-NL deed hem daartoe al eens een verzoek, vlak nadat hij wegens plagiaat bij de Volkskrant ontslagen was, maar hij zag daar toen vooralsnog van af.

-
Column waarin Benzakour zijn ongenoegen over de straatnaam laat blijken.