Drie jaar cel voor Limburgse pooier

calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Vrouwenhandel is toch niet zo'n "ver van mijn bed-show" als sommige mensen misschien denken. Dat blijkt wel uit het feit dat een 43-jarige man uit het Limburgse Margaten is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en een boete van bijna vijfduizend euro. De man is schuldig bevonden aan vrouwenhandel, illegale tewerkstelling, het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen en aan bedreiging. Zijn 41-jarige vriendin kreeg 18 maanden voorwaardelijk en een boete van 3.000 euro.

De man lokte vanaf mei 1999 tot augustus 2001 zestien meisjes uit arme gezinnen uit Polen naar Nederland met de belofte dat ze als dienstmeisje aan de slag zouden gaan. De meisjes werd beloofd dat ze daar een goed inkomen voor zouden krijgen.
Eenmaal aangekomen in BelgiŽ moesten de meisjes echter illegaal aan de slag in een bar in Maaseik. Daar moesten ze vanaf acht uur 's avonds tot half zeven de volgende ochtend werken.

De rechtbank vond dat het stel de meisjes had uitgebuit en schandelijk had verdiend aan de opbrengsten. De vrouwen kregen per week maar 25 euro betaald, terwijl de omzet elke vier dagen 5.000 euro was. Van januari 2001 tot juli 2001 was de omzet zelfs 203.000 euro.