Orkaan Isabel eist levens

john1. Viper«, pim-fortuyn enjohn1 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De orkaan Isabel die donderdag over het westen van de VS raasde, heeft aan negen mensen het leven gekost. Hoewel de orkaan in kracht is afgenomen tot een tropische storm, is de schade groot. Circa 2,5 miljoen Amerikanen zijn zonder stroom komen te zitten en de regenval heeft verschillende gebieden onder water gezet. President Bush heeft North-Carolina and Virginia tot rampgebied verklaard.

De doden vielen tijdens auto-ongelukken die door de orkaan werden veroorzaakt. Een ander slachtoffer kwam onder een vallende boom terecht. Een monteur van het energiebedrijf werd geŰlektrocuteerd bij een poging om de stroomvoorziening weer op gang te brengen.

De schade in de getroffen gebieden is groot. Omgevallen bomen hebben veel gebouwen en auto's beschadigd. Omdat veel bedrijven uit voorzorg dicht bleven is ook de economische schade aanzienlijk.

De steden Washington en New York zullen later vandaag te maken krijgen met de uitlopers van de storm. Alle federale overheidsdiensten in Washington blijven net als gisteren gesloten.