Fan gaat zelfmoord plegen bij hardrockconcert

Swoods en the_fluffy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse hardrockband, Hell on Earth, heeft gezegd dat een (niet nader ge´dentificeerde) fan zich bij een concert van de band van het leven gaat beroven. De zelfmoord moet plaatsvinden tijdens een optreden van de band op 4 oktober in het State Theater in St. Petersburg in Florida.

Volgens Billy Tourtelot, zanger van Hell on Earth, heeft de band ingestemd met het verzoek van de ongeneeslijk zieke fan omdat de band ,,achter het recht om waardig te sterven staat''. De zieke fan wil met zijn zelfdoding op het toneel een statement maken over het recht van doodzieke mensen om waardig te sterven.

Op welke wijze de fan zijn leven gaat beŰindigen, is niet duidelijk. Zijn naam zal op de dag van het concert pas bekend worden gemaakt .De politie vindt dat de zelfdoding tijdens het concert niet mag doorgaan omdat er sprake is van een misdrijf. Volgens de Amerikaanse wetgeving is hulp bij zelfmoord strafbaar

Hell on Earth heeft wel vaker rare stunts uitgehaald: zo hadden zij op het toneel seks met koeien en dronken zij gepureerde ratten. Nummers van de band zijn onder meer: Toilet Licking Maggot en Raped by the Virgin Mary.