FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 september 2003

Coulthard naar DTM?

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Hoewel David Coulthard heeft getekend voor nog een jaar bij McLaren meldt het blad RaceReport dat hij ook de DTM overweegt.

Vraag is dan natuurlijk waarom David Coulthard, die er in principe van verzekerd is dat hij volgend jaar bij een topteam in de Formule 1 kan rijden, richting DTM denkt. Misschien is hij van mening dat hij de jongere coureurs niet goed meer kan voorblijven, maar met 32 is de Schot nog niet echt oud. Toch doen er geruchten de ronde dat hij Jean Alesi gevraagd heeft naar zijn DTM-ervaringen.

Het zou ook nog kunnen dat Coulthard weet dat zijn Formule 1 einde nadert. Waarschijnlijk wordt zijn plek in 2005 door Juan Pablo Montoya overgenomen. Een Williams-woordvoerder gaf al aan dat de Colombiaan in 2005 niet meer bij Williams rijdt. Uit: "We zullen alles in het werk stellen om hem voor 2004 te behouden." blijkt dat Montoya mogelijk volgend seizoen al een andere werkgever wil, zijn manager zou al onderzoeken hoe hij onder het bestaande contract uit kan komen.

Dan wordt het helemaal leuk speculeren. Als Montoya bij Williams vertrekt moet daarvoor natuurlijk weer een vervanger gezocht worden. Jacques Villeneuve ziet een stoeltje bij Williams wel zitten, maar het team heeft zijn vizier op Mark Webber gericht. Onder invloed van Bernie Ecclestone zou Villeneuve dan bij Jaguar het stoeltje van Webber kunnen overnemen. Het contract van Justin Wilson, de andere coureur van Jaguar, loopt aan het eind van dit seizoen af. In zijn plaats zou, zo speculeert RTL Grand Prix, Jos Verstappen kunnen gaan rijden.

Medicijnknaak komt er waarschijnlijk toch

Jos_37 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eigen bijdrage van 1,50 euro per recept, de 'medicijnenknaak', gaat er waarschijnlijk toch komen. Het kabinet is van plan dat volgend jaar in te voeren, maar regeringsfractie CDA sputterde in de Tweede Kamer tegen. Tevergeefs blijkt nu. Een voorstel van het CDA om de medicijnenknaak te schrappen, krijgt namelijk geen steun in de Tweede Kamer, zo bleek vanavond.

Coalitiegenoten VVD en D66 wezen het CDA-plan sowieso af. Beiden achten de eigen bijdrage nodig om het medicijngebruik te remmen. Hooguit bleken ze bereid de eigen bijdrage te beperken tot maximaal 100 euro per jaar.

Om een meerderheid te krijgen heeft het CDA dus de oppositie nodig, maar ook bij hun ving het CDA bot. De PvdA, GroenLinks en SP vinden namelijk de financiële dekking die het CDA als alternatief voor de medicijnenknaak voorstelt, een forse verhoging van het eigen risico, te gortig.

Tot grote woede van de christendemocraten beschuldigde GroenLinks het CDA er van expres een kansloze motie in te dienen, om zo de 'medicijnenknaak' erdoor te kunnen krijgen.

Meevaller voor NAC en RBC

NAC Breda en RBC Roosendaal krijgen beiden een deel van de transfersom die Fenerbahce voor Pierre van Hooijdonk aan Feyenoord betaalde. De clubs hebben recht op een zogenaamde opleidingsvergoeding.

De transfersom, die rond de 900000 euro bedroeg, moet derhalve door de Rotterdammers voor een klein deel worden gedeeld. De FIFA stelde twee jaar geleden een solidariteitspact in om clubs zo te stimuleren voor een goede opleiding te zorgdragen en om tevens de kleinere verenigingen te beschermen. De regel betreft alle internationale transfers.

De clubs uit Breda en Roosendaal dragen echter ook nog een klein percentage af aan de amateurs van Steenbergen, waar Van Hooijdonk eens begon.

Ophef over dodelijke schorpioenen in Brielle

In het Zuid-Hollandse Brielle is ophef ontstaan omtrent de ontsnapping van een onbekend aantal levensgevaarlijke schorpioenen. Acht weken geleden wisten tussen de dertig en 35 jonge dieren uit een terrarium in een woonhuis te ontsnappen. Achttien werden er in de kamer teruggevonden. Ongeveer zeventien beesten zijn nog kwijt.

Burgemeester G. van Viegen zegt dat het risico volgens haar buitengewoon klein is, dat ze nog in leven zijn. Een deskundige vertelde haar dat de beesten een temperatuur van kouder dan 25 graden niet overleven. Bovendien hebben medewerkers van de Roteb gisteravond twee naburige woningen verdelgd. Vandaag was de woning van de eigenaresse van de dieren aan de beurt.

Volgens A. Bom van Reptielenzoo Iguana in Vlissingen is de situatie echter wel bedreigend. Het gaat volgens hem mogelijk om zeventien Sahara-schorpioenen. ,,Na een beet van zo'n dier ben je binnen één minuut dood''. Bovendien zijn de beesten volgens hem helemaal niet dood gegaan door de kou: ''Ze gedijen prima tussen de minus 60 en plus 60 graden. In de woestijn worden ze ook blootgesteld aan extreme omstandigheden''.

Volgens Iguana heeft verdelgen ook weinig zin. ,,Schorpioenen gaan op beschutte plekken zitten zoals kieren. Ze hebben maar een klein luchtbelletje nodig om weken te overleven. Bovendien hebben ze voedsel zat, zoals pissebedden en spinnen. Ook kunnen ze als het moet een jaar zonder eten''. Iguana pleit er voor dat alle dieren worden opgezocht, voordat ze zich voortplanten. Een vrouwtje dat eerder zwanger is geweest, kan zich namelijk ook zelf bevruchten.

De burgemeester van Brielle gaat er desondanks van uit dat er afdoende maatregelen zijn genomen.

Duits damesteam gaat naakt

JeOma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vrouwenelftal van FSV Frankfurt kan geen shirtsponsor vinden. Vandaar dat ze nu maar tot actie zijn overgegaan. Het hele team is dan ook onder het motto 'Help, wie kleedt ons aan?' naakt op de foto gegaan met enkel een strakke spijkerbroek aan.

De ploeg komt uit in de Duitse Bundesliga. Al maanden zoeken ze een sponsor. Het groepsportret van de nummer zes van de Bundesliga is te vinden in de Duitse krant Bild. Daarboven de levensgrote kop: Help, wie kleedt ons aan?

Daarbij zijn er nog enkele erotische foto's gemaakt van de dames afzonderlijk. "Het zijn zeer erotische foto's", verzekert sportief manager Jürgen Strödter in Bild. Aan het einde van dit kalenderjaar verschijnen alle foto's op een naaktkalender.

Nederland krijgt minste uit EU-potten

Dark-D had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland heeft vorig jaar verhoudingsgewijs de minste bijdragen gekregen uit Europese subsidiepotten. Daardoor was Nederland met afstand de grootste nettobetaler aan Brussel, zo blijkt uit cijfers die EU-commissaris Schreyer (begroting) donderdag heeft getoond.

De subsidies waren in 2002 goed voor 0,3 procent van het Bruto Binnenlands Product. Nederland betaalde echter 0.51 procent van het BBP, dit is 2,19 miljard euro. Sinds 1999 is Nederland al de grootste nettobetaler van de EU.

Grootste ontvangers zijn landen in Zuid-Europa met als grote uitschieter Griekenland. Door de toetreding van tien nieuwe lidstaten tot de EU zullen volgens Financiën de nettokosten oplopen tot 6 miljard euro per jaar. De Nederlandse regering is erop gebrand om de kosten in toom te houden. Vorig jaar nog heeft premier Balkenende bij een Europese top in Brussel door keihard onderhandelen de stijging van de landbouwsubsidies een halt toegeroepen.

Jongeren enige tijd zoek in riool

De politie en brandweer van Brunssum hebben vandaag een zoekactie op touw gezet om zes jongeren te vinden. De jongeren waren de riolering zonder duidelijke reden ingekropen. De jongeren, tussen de 14 en 20 jaar oud, zijn inmiddels weer terecht.

Buurtbewoners belden de politie toen ze de jongens één voor één het riool in zagen kruipen. De inmiddels gearriveerde brandweerlieden riepen de jongens maar ze kregen geen antwoord. De jongelui hadden namelijk al op een andere plek het riool verlaten.

De politie wist de jongens op te sporen en heeft ze meegenomen naar het politiebureau. Hier worden ze onderzocht door de GGD omdat ze mogelijk zijn blootgesteld aan schadelijke rioolgassen. De reden om het riool in te gaan is nog niet duidelijk. Later op de avond zal de burgemeester een persconferentie geven.

Afvalbaas uit Weurt doodgeschoten

Jos_37, flyvliegt en Myownwindow hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Hogelandseweg in Nijmegen is donderdagochtend rond elf uur afvalondernemer Jan Burgers doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in een gangetje naast zijn bedrijf. De 54-jarige afvalondernemer uit Weurt zou een huurconflict hebben met de dader. De dader is nog voortvluchtig. De politie is een onderzoek gestart naar de schietpartij en wil geen verdere details geven.

Mensen die in de buurt waren ten tijde van het misdrijf hebben meerdere schoten gehoord. De politie zette donderdagmorgen een ruim gebied op het industrieterrein af. Omdat het terrein aan de oprit van de snelweg A73 (Nijmegen - Venlo) grenst, ontstond enige tijd verkeershinder. Na een uurtje kwam het verkeer weer op gang.

Burgers kreeg eind jaren negentig landelijke bekendheid toen hij de burgemeester van Beuningen, H. Zijlmans, beschuldigde van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Zijlmans had Burgers namelijk op laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis omdat hij directie en medewerkers van afvalverwerker ARN in Weurt lastig viel. De aangifte leidde na jarenlang getouwtrek tot een strafzaak tegen de burgemeester, die uiteindelijk vrijspraak kreeg.

Champions League lucratiever dan ooit

De UEFA heeft op haar congres in Bratislava bekend gemaakt dat de Champions League meer opbrengt als ooit tevoren.

Tot aan 2006 levert de Champions League 582 miljoen euro per seizoen op. Het grootste deel daarvan komt uit de tv-inkomsten, die met 12 procent stijgen.

Van het geld ontvangen de deelnemende clubs gezamenlijk ongeveer 400 miljoen euro. De UEFA zelf houdt er ieder jaar een bedrag van 138 miljoen euro aan over. De overige 44 miljoen gaat als steun naar de kleinere competities.

Secretaris-generaal Aigner: "We zijn zeer tevreden met de resultaten. Ondanks veranderde omstandigheden hebben we een goed resultaat behaald."

Haarlemse leraar al eerder in opspraak

De leraar van het Eerste Christelijk Lyceum (ECL) in Haarlem, die afgelopen dinsdag werd aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een leerlinge, is al twee keer eerder in opspraak geraakt.

Een ex-leerlinge beschuldigde de man in 1993 er van dat hij, 5 jaar eerder, haar zou hebben betast. En eind jaren 80 deed een ander meisje aangifte tegen de man. Ze beschuldigde hem van aanranding in een bus, waarmee hij op weg was naar zijn werk.

De buschauffeur zette destijds meteen zijn voertuig stil en belde de politie. De leraar verscheen die ochtend niet op school omdat hij werd verhoord op het politiebureau. Later vertelde de man, die economie geeft, aan zijn leerlingen dat er niets aan de hand was; hij was naar eigen zeggen in slaap gevallen en daarbij met zijn hoofd tegen de borsten van het meisje naast hem beland. Hij is nooit vervolgd voor dat busincident.

De politie weigert iedere mededeling over de zaak die nu speelt. Ze benadrukt dat de schuld van de leraar niet vaststaat en dat daarom zo min mogelijk informatie naar buiten wordt gebracht.

[update] Chatsessie met Florent Luyckx (Radio 3FM)

Enige tijd geleden kon je prominent op de FOK!frontpage een groot geel kuiken vinden. Dit kuiken, voorzien van stoere zonnebril, stond daar in het teken van de FOK! red het 3FM kuiken-actie. Deze was FOK! begonnen naar aanleiding van dit nieuwsbericht.

Tijdens het aanbieden van de petitie, op 5 september, is er met Florent Luyckx, zendercoördinator van Radio 3FM, afgesproken dat er een chatsessie met geinteresseerden zou worden georganiseerd, voor FOK!kers die graag meer willen weten over hemzelf, 3FM en de nieuwe koers van de popzender. Luyckx zal een uur lang iedereen zoveel mogelijk te woord staan, en alle prangende vragen proberen te beantwoorden.

Inmiddels is afgesproken dat het vanavond zover is. Om 7 uur 's avonds zal de sessie plaatsvinden op de FOK!/Tweakers.net IRC server. Als je dit wil bijwonen, dan is het nodig dat je mIRC downloadt en installeert. Voor installatiehulp, zie hier. Wanneer je hier niet zo goed in bent kun je ook via de java-client inloggen. Deze kun je hier vinden. Als je mIRC al geinstalleerd hebt kun je hier rechtstreeks naar de chat gaan: irc://irc.fok.nl/3fm.

Om te kunnen chatten, heb je deze gegevens nodig:

Voor mIRC (of je eigen IRC-client):
server: irc.fok.nl
kanaal: #3fm

Voor de java-client, type in de vakjes het volgende:
Nickname: kies hier zelf een unieke naam
Channel: 3fm
En druk vervolgens op Connect Now!

Hoe gaan we te werk?
Het is onmogelijk om iedereen tegelijk aan het woord te laten. Met een beetje geluk wordt het vanavond lekker druk, en een gesprek is niet te volgen als iedereen alles tegelijk zegt. Daarom zal niemand gerechtigd zijn om direct in de chat te praten. Je kunt je vraag aan de chat operators stellen. Wie dat zijn, zie je bij het binnentreden van de chat in je scherm staan. De operators zullen, wanneer dit een normale vraag is, je de mogelijkheid geven deze zelf te stellen, zodat Florent Luyckx erop kan reageren. We hopen op deze manier iedereen de kans te kunnen geven een of meerdere keren aan het woord te komen.

Samenvattend
Vanavond, 19.00 uur, ben je welkom op irc.fok.nl, in kanaal #3fm. Als je mIRC al geinstalleerd hebt kun je hier rechtstreeks naar de chat gaan: irc://irc.fok.nl/3fm

update 20.15

De chatlog is hier te vinden

Fan gaat zelfmoord plegen bij hardrockconcert

Swoods en the_fluffy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse hardrockband, Hell on Earth, heeft gezegd dat een (niet nader geïdentificeerde) fan zich bij een concert van de band van het leven gaat beroven. De zelfmoord moet plaatsvinden tijdens een optreden van de band op 4 oktober in het State Theater in St. Petersburg in Florida.

Volgens Billy Tourtelot, zanger van Hell on Earth, heeft de band ingestemd met het verzoek van de ongeneeslijk zieke fan omdat de band ,,achter het recht om waardig te sterven staat''. De zieke fan wil met zijn zelfdoding op het toneel een statement maken over het recht van doodzieke mensen om waardig te sterven.

Op welke wijze de fan zijn leven gaat beëindigen, is niet duidelijk. Zijn naam zal op de dag van het concert pas bekend worden gemaakt .De politie vindt dat de zelfdoding tijdens het concert niet mag doorgaan omdat er sprake is van een misdrijf. Volgens de Amerikaanse wetgeving is hulp bij zelfmoord strafbaar

Hell on Earth heeft wel vaker rare stunts uitgehaald: zo hadden zij op het toneel seks met koeien en dronken zij gepureerde ratten. Nummers van de band zijn onder meer: Toilet Licking Maggot en Raped by the Virgin Mary.

Dunne selectie Vitesse

Verdediger Bert Konterman heeft te kampen met griep. Hij is de vierde speler die komend weekend niet in actie komt.

Coach Edward Sturing kan naast Konterman niet beschikken over verdediger Michael Jansen, middenvelder Gert Claessens en aanvaller Matthew Amoah. Jansen en Claessens zijn voor de wedstrijd tegen Roda JC geschorst en Amoah is lange tijd uitgeschakeld door een knieblessure.

Vitesse heeft uit vier wedstrijden pas een schamel puntje weten te vergaren. De overige spelers moeten derhalve vol aan de bak.

IMF ziet cijfers economie anders dan CPB

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) krimpt de Nederlandse economie dit jaar met 0,5%. In 2004 zou die weer aantrekken naar een stijging van 1,4%. De prognose van het IMF wijkt sterk af van die van het Centraal Planbureau (CPB).

Het CPB verwacht voor dit jaar géén (0%) groei en voor volgend jaar 1%. Het CPB denkt ook dat de werkloosheid sneller stijgt dan het IMF vermoedt.

Het IMF waarschuwt wel voor de hoge huizenprijzen in ons land. Volgens het IMF is dat een groot gevaar voor de Nederlandse economie; als de rente gaat stijgen, kan dat sterk nadelige gevolgen hebben.

Volgens het IMF stijgt de totale wereldeconomie dit jaar met 3,2%, en volgend jaar met 4,1%.

Sterrenbeurs stevent af op flop

Het met veel tam tam geïntroduceerde programma De Sterrenbeurs** heeft eergisteren met de eerste uitzending zeer matig gescoord. Het Algemeen Dagblad schrijft zelfs dat de Sterrenbeurs lijkt af te stevenen op een flop.

Het SBS6 programma trok dinsdag slechts 318.000 kijkers. SBS wijt de tegenvallende kijkcijfers vooral aan de 'keiharde concurrentie' van de Champions League-wedstrijd AC Milan-Ajax (2.7 miljoen kijkers) op Nederland 2. Maar andere tv-programma's rond dat tijdstip scoorden aanmerkelijk beter dan de Sterrenbeurs; de Woonbrigade op RTL 4 trok 705.000 kijkers, CSI op Yorin scoorde 461.000 kijkers en zelfs de herhaling van Sex and the City op Net5 deed het met 369.000 kijkers beter dan Sterrenbeurs.

Gisteren is er spoedoverleg gevoerd tussen tv-zender SBS, producent Endemol en dagblad De Telegraaf over hoe de problemen het hoofd te bieden. Hoeveel unieke spelers op de Sterrenbeurs in fictieve aandelen van bekende Nederlanders handelen, houden de partijen geheim. Wel zouden er 25.000 aandelentransacties per uur plaatsvinden.

Om mee te kunnen doen met de Sterrenbeurs moet je een sms sturen, die je 50 eurocent kost. Daarbij krijg je verplicht iedere week een sms'je met de tussenstanden, wat 70 eurocent kost. Geld kun je niet winnen, wel kunnen bonuspunten worden omgezet in artikelen die te koop zijn in de zogenaamde Sterrenshop.


-
** Een rechtstreekse link naar de Sterrenbeurs laat Fok! voortaan achterwege. Daar moet je namelijk volgens de gebruikersvoorwaarden van de site toestemming voor aanvragen...... Het is u slechts toegestaan een hyperlink (een technisch commando, dat verwijst naar de Website van Telemol, waarbij de Website binnen de kaders van Telemol verschijnt) aan te brengen, indien Telemol daartoe voorafgaand haar schriftelijke toestemming heeft verleend

'Van Gaal terug naar Ajax'

Louis van Gaal is de belangrijkste kanshebber voor de post van technisch directeur bij Ajax, verscheidene media hebben dit bekend gemaakt.

De Amsterdammers zijn op zoek naar een vervanger voor Leo Beenhakker die om privé redenen opstapt. Naast Van Gaal worden ook de namen van Frank Arnesen, Ronald Spelbos en Piet Keizer genoemd. Van Gaal heeft echter een goed verleden bij de club. Onder zijn leiding werd in 1995 de Champions League titel veroverd.

Britse dierenbescherming redt 244 honden

Puppysoft en Inevitable hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noorden van Engeland heeft de Britse dierenbescherming 244 honden, zestien papegaaien, zeven katten, een konijn en een chinchilla uit een vierkamerwoning gered.

De reddingsactie die op 10 september plaatsvond, zou de grootste uit de geschiedenis van de Britse dierenbescherming zijn. De actie zou plaatsgevonden hebben op advies van een dierenarts. Mogelijk worden de eigenaren van de woning vervolgd. Berichten in Britse kranten meldden dat er een ouder echtpaar in de woning leefde en dat het er erg vies was.

Game Review: Morrowind uitbreidingen

Publisher:Ubi Soft
Developer:Bethesda
Website:Elder Scrolls
Platform:PC CD-RomHet spel Morrowind duurde honderden uren. Tóch dachten de ontwikkelaars bij Bethesda Softworks dat er behoefte bestond aan niet één, maar wel twee uitbreidingen... Tribunal en Bloodmoon.


Morrowind kreeg van onze reviewer deGVR destijds een 9.2!

Hij schreef: Na even spelen zal het iedere gamer al snel duidelijk zijn... Morrowind is het spel dat Daggerfall had moeten zijn. Het is een spel om in te verdrinken... en spel dat je zonder moeite vele slapeloze nachten zal bezorgen... en een totaal vervreemde vriendenkring.

Er is geen echte role-player die zich kan veroorloven Morrowind niet te kopen... en zelfs mensen die geen fan zijn van RPG's zouden door Morrowind wel eens omgeturnd kunnen worden tot dit genre.


Is Bethesda er in geslaagd de expansions net zo goed te maken? Hebben ze naar de kritiek van de spelers geluisterd?

Lees snel verder!

Wat er tussen Massa en Sauber staat

Roddels, roddels, roddels, wat zijn ze soms toch leuk bedacht.

Grandprix.com kwam met een leuke theorie waarom het contract tussen Sauber en Felipe Massa nog niet getekend is terwijl de deal al rond lijkt te zijn. Peter Sauber heeft al meerdere malen aangegeven dat niets een contract nog in de weg staat en dus zou de vertraging van de kant van Ferrari kunnen komen.

Het draait in deze theorie allemaal om een eventueel kampioenschap van Michael Schumacher . Mocht de Duitser dit jaar zijn zesde wereldtitel behalen dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat hij besluit te stoppen op het hoogtepunt van zijn carrière. De strijd met opkomende talenten als Juan Pablo Montoya, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso zorgt ervoor dat er veel geïnvesteerd moet worden in de ontwikkeling van een betere auto en het hoge budget dat Ferrari heeft zal de komende jaren niet volgehouden kunnen worden. De strijd wordt dus heviger, Michael is -als hij het kampioenschap behaalt- de beste rijder allertijden en zal het om het geld ook niet hoeven doen.

En dan tellen we één en één op en is er dus een vervanger voor Schumacher nodig. Daar wordt dan weer de naam van Felipe Massa aan verbonden en zo hebben we een leuke complottheorie.

Ruimtelift nu technisch haalbaarDe ruimtelift is niet meer theoretisch, maar kan technisch werkelijk gerealiseerd worden. Dat hebben wetenschappers van de ISR (Institute for Scientific Research) en de NASA maandag gezegd op de 2nd Annual Internation Conference on the Space Elevator in New Mexico. De conferentie werd gesponsord door Los Alamos National Laboratory of Los Alamos, New Mexico en het Institute for Scientific Research, Inc., uit Fairmont, West Virginia.

De lift bestaat uit een platte kabel van 100.000 kilometer lang, met een geostationaire satelliet met contragewicht die de kabel op zijn plaats houdt. De kabel is gemaakt van koolstofnanotubes. De kabel is minder dan een meter breed en dunner dan een bladzijde uit een krant. Aan de kabel hangt de lift waar de goederen in kunnen. Professor Rodney Andrews van Carbon Materials van de University of Kentucky's Center for Applied Energy Research in Lexington zegt dat de eigenschappen van nanotubes zeker gaat werken voor het gebruik van een ruimtelift. ISR heeft reeds een onafhankelijke organisatie gevormd met multidisciplinaire wetenschappers, ingenieurs, wiskundigen en andere specialisten.

Een ruimtelift zou grote economische voordelen met zich meebrengen, omdat transport naar de ruimte dan beduidend goedkoper is dan met raketten. Ook kan het gebruikt worden voor commercieel passagiersvervoer. Het NASA Institute for Advanced Concepts (NIAC) had al eerder het voordeel van zo'n ruimtelift ingezien, en heeft geld aan ISR toegekend voor het ontwerpen van technische details. Uit studies omtrent de ruimtelift blijkt dat de lift elke dag vijf ton aan betaalde goederen in de ruimte kan brengen.

NASA's Marshall Space Flight Center in Huntsville, Alabama en het Institute for Scientific Research willen gaan samenwerken zodat er meer tijd en kennis voor het project beschikbaar is. NASA en de U.S. Department of Defense hebben grote interesse in het project. Volgens president Niewoehner van ISR en CEO is de ruimtelift geen science fiction meer. Naar verwachting is de ruimtelift binnen 15 jaar operationeel.

Button crasht tijdens training

De tests op Jerez lijken voor Jenson Button tot een vroegtijdig einde te zijn gekomen.

Met hoge snelheid raakte de BAR-rijder vandaag de muur in de vierde bocht nadat hij de controle over het stuur verloor. Zwaar letsel liep de Brit niet op en hij bezocht daarom ook geen arts, wel klaagde hij over pijnlijke knieën. Het is nog niet duidelijk of hij vanmiddag weer verder kan testten en ook zijn deelname voor morgen is niet zeker.

Planet-F1 komt meteen weer met interessante scenario's op de proppen. Mocht Button namelijk niet fit zijn voor de race op Indianapolis, dan is de kans groot dat Takumo Sato voor hem zal invallen. Sato kan dan laten zien of hij beter is dan Jacques Villeneuve en zo teambaas Dave Richards proberen te overtuigen dat hij het tweede stoeltje bij BAR verdient.

Advocaat gaat met Seedorf praten

Bondscoach Dick Advocaat reist naar Milaan af om te praten met Clarence Seedorf.

Seedorf belandde buiten de Oranjeselectie tijdens de laatste twee interlands tegen respectievelijk Oostenrijk en Tsjechië. De middenvelder voelt zich niet gepasseerd, maar verwacht wel uitleg van Advocaat voordat hij weer in het Oranje te zien zal zijn.

"Ik ben altijd loyaal geweest richting Oranje," aldus de speler van AC Milan. "Daarom heeft de bondscoach wel wat uit te leggen. Ik wacht op wat hij te zeggen heeft." Advocaat hoorde deze oproep en nam contact op met de 66-voudige international. "Ik heb Seedorf telefonisch uitgebreid geïnformeerd over mijn beweegredenen hem niet te selecteren. Hij wilde daar graag nog verder over praten. Een afspraak hebben we nog niet gemaakt, maar binnenkort ga ik naar Milaan."

Rechtbank gaat laatkomers vrijlaten

Nederlandse verdachten die meer dan vijftien minuten te laat bij de rechtbank verschijnen, lopen een verhoogd 'risico' vrijgelaten te worden. Rechters willen deze harde methode gaan hanteren om zo justitie te dwingen tot het beter organiseren van het vervoer van gedetineerden.

Al jaren ergeren de Nederlandse strafrechters zich over de vertragingen van zittingen die ontstaan door het te laat 'afleveren' van de gedaagden. Met de nieuwe maatregel willen de magistraten het Openbaar Ministerie er aan herinneren dat ze ervoor verantwoordelijk is dat de gedetineerden tijdig bij de rechtbank worden afgeleverd.

Wanneer een verdachte nu te laat op een zitting wordt aangevoerd zal de rechtszaak worden uitgesteld. De voorlopige hechtenis wordt dan afgebroken.

Hiddink: 'niveau is te laag'

Coach Guus Hiddink wond er geen doekjes om gister, de selectie van PSV heeft een te laag niveau om Champions League te spelen.

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Monaco gaf Hiddink toe dat er verscheidene spelers zijn die te kort komen, "het is teleurstellend dat niet iedereen thuis geeft". Op welke spelers hij precies doelde, zei hij niet, "je ziet ook de angst bij een aantal, dat niet gewend is elke week op een hoog niveau te spelen. Eens te meer blijkt dat iedereen op niveau moet zijn en dat bleek niet op alle posities zo".

Aanvoerder Mark van Bommel verkondigde eerder precies dezelfde boodschap aan de pers. De fouten werden meedogenloos afgestraft en daarmee was de nederlaag een feit.

Premier verdedigt harde maatregelen

Minister-president Jan-Peter Balkenende heeft vandaag, op de tweede dag van de Algemene Beschouwingen, de plannen van zijn Kabinet verdedigd. De voorgestelde ombuigingen en bezuinigingen noemde hij noodzakelijk om Nederland ''voor de toekomst op orde te brengen''.

Balkenende zei dat de economische omslag "enorm" is, en sprak tegen dat de situatie te somber wordt voorgesteld. In plaats van de burger te "verzorgen" wil het kabinet hem gaan "activeren".

Nog niet duidelijk is of het Kabinet vasthoudt aan de medicijnknaak voor doktersrecepten en het plan om de VUT minder toegankelijk te maken. De Kamer, inclusief de regeringsfracties van CDA en D66 willen die maatregelen deels ongedaan maken.

Blessures bij ADO Den Haag

ADO Den Haag dient het komend weekend zonder Romeo Castelen en Jan Paul Saeijs te stellen. Beiden zijn geblesseerd.

Aanvaller Castelen (20) heeft een knieblessure en moet derhalve rust houden. Middenvelder Saeijs (25) zal voor zijn knieblessure een operatie ondergaan. Het is niet bekend hoe lang zij uit de roulatie zullen zijn.

ADO Den Haag kan ook nog steeds niet beschikken over spits Rick Platvoet. Zijn herstel van een enkeloperatie verloopt echter wel voorspoedig, hij is over vier tot zes weken weer inzetbaar.

Loting voor Oranje wordt zwaar

Het Nederlandselftal kan de borst nog nat maken voor de beslissingswedstrijden, die gespeeld moeten gaan worden voor een plek op het EK-voetbal 2004 in Portugal. In eerste instantie zouden de vijf sterkste nummers twee gekoppeld worden aan de vijf zwakkere broeders. Maar de UEFA is hier op teruggekomen.

Nu worden alle tien de landen in één koker gestopt, door elkaar gehusseld en geloot. Dat houdt in dat het Nederlands elftal kan worden gekoppeld aan sterke teams als Spanje, Engeland, Turkije, Rusland, Ierland of Kroatië.

De loting vindt plaats op 13 oktober. De twee wedstrijden (uit en thuis) staan gepland op 15 en 19 november. De KNVB zal de thuismatch in de Arena laten spelen.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.fok.nl

Extreme orkaan raast richting kust VS

Volgens het National Hurricane Center in Miami is de hurricane (orkaan) Isabel, die op de Amerikaanse oostkust afkoerst, extreem gevaarlijk. De orkaan wordt tussen 18.00 en 20.00 uur (Nederlandse tijd) aan land verwacht.

Uit laatste metingen blijkt dat de kracht van Isabel licht afneemt. Volgens het National Hurricane Center is er niet langer sprake van een hurricane 3, maar van een hurricane 2 op de schaal van Saffir-Simpson met windsnelheden tussen 153 en 176 kilometer per uur.

Wanneer de orkaan de kust bereikt verwachten meteorologen niet alleen een storm van orkaankracht, maar ook hevige regenval en tornado's.

Isabel is vorige week nog een zogenoemde hurricane 5 geweest met windsnelheden boven de 250 kilometer per uur. Het is de eerste keer sinds orkaan Mitch (1998) dat een dergelijke krachtige orkaan heeft rondgeraast.

''Saoedi-Arabië steunt de Hamas''

De Palestijnse extremitische organisatie Hamas, die onlangs door de EU op de terrorisme-lijst werd geplaatst, wordt in belangrijke mate gefinancierd door Saoedi-Arabië. Zeker 50% van het budget van Hamas zou uit het koninkrijk afkomstig zijn.

Deze informatie werd gisteren gepubliceerd in The New York Times, en is afkomstig van Amerikaanse en Israëlische diplomaten en politiefunctionarissen. The New York Times citeert onder meer uit notulen van een ontmoeting tussen Hamas-voorman Khalid Mishaal en de Saoedische kroonprins Abdoellah.

Hamas-leider Mishaal staat bij het Amerikaanse ministerie van Financiën bekend als een 'financier van terroristische activiteiten'. De Saoedische kroonprins ontkent overigens steun te geven aan de Hamas. Er wordt volgens hem alleen geld gegeven aan het Palestijns Bestuur van Jasser Arafat.

Harddrugswasserij in Alkmaar opgerold

In Alkmaar heeft de politie gisteren een inval gedaan in een harddrugswasserij. Dat is een plek waar men drugs die verborgen zitten in bijvoorbeeld wassenbeeldjes, weer terugwint (het via diverse chemische processen smelten en wassen om de drugs weer van het product waarin het opgelost zat te scheiden).

De drugswasserij zat verborgen in een pand aan de Wolvenkoog op industrieterrein Beverkoog. Tijdens de inval werden 5 Venezolanen op heterdaad betrapt. Ook de Nederlandse huurder van het pand is gearresteerd.

Bij de ontruiming van het pand schakelde de politie de brandweer in, en een expert in het ontmantelen van drugslaboratoria.

Politie Heerlen neemt negen honden in beslag

Viper® had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Heerlenaar heeft negen honden lange tijd in hele kleine hokjes opgesloten waarin ze zich niet konden bewegen. De 34-jarige man had de hokken in de overkapte laadbak van zijn jeep aangebracht.

Volgens de man moest hij op de honden passen, en zijn de honden eigendom van een Belgische vriend. De politie denkt dat de honden al maanden in de hokjes opgesloten hebben gezeten, en heeft de honden woensdag in beslag genomen.

Gijzeling op Amerikaanse universiteit beëindigd

rewben en Jos_37 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagavond heeft de politie een gijzeling op de universiteit van Dyersburg beëindigd. Eerder die dag was de 26-jarige Harold Kilpatrick jr. uit Memphis de Dyersburg State Community College binnengedrongen. Gewapend met een pistool en een mes had hij een groep van ongeveer vijftien studenten en een hoogleraar gegijzeld. Na een paar uur liet hij drie van hen gaan.

Het contact met Kilpatrick jr. verliep via de mobiele telefoons van de gegijzelde studenten. De gijzelnemer stelde geen eisen en bleef gewoon in het lokaal. Toen de politie na tien uur het lokaal binnendrong lag de gijzelnemer dood op de grond. Twee van de gijzelaars raakte licht gewond, ze zijn opgenomen in een ziekenhuis maar verkeren buiten levensgevaar.

In een brief die hij thuis had achtergelaten zei hij dat hij een aantal mensen wilde doodschieten en daarna zelfmoord zou plegen. Verder schreef hij dat hij lid was van Al-Qaeda. Woensdag zou Kilpatrick voor de moeten verschijnen wegens ontvoering en geweldpleging.

Star Trek Enterprise maandag van start

Voor Star Trek Fans is er goed nieuws: Veronica, die aanstaande zaterdag V8 gaat vervangen, begint maandag om 20:30 met de gloednieuwe Star Trek serie Enterprise. De nieuwste reeks uit de Star Trek-cyclus is de vijfde televisieserie, tevens de opvolger van 'Star Trek: Voyager', die bij NET 5 te zien is geweest.

'Enterprise' speelt zich af in de tweeëntwintigste eeuw zo'n honderdvijftig jaar verwijderd van het heden. Dit is in vergelijking met de andere Star Trek-series in de nabije toekomst. In de serie bevindt 'Enterprise' zich in de pionierfase van de ontdekking van het heelal. In deze tijd brengt het interstellair reizen nog veel gevaren met zich mee.

De bemanning van de Enterprise NX-01 met Captain Jonathan Archer wordt geconfronteerd met het onbekende, en daarbij staan ze de nodige angsten uit. Als de eersten, die de duistere ruimte gaan ontdekken, moeten zij bewijzen dat ze wel degelijk klaar zijn voor een leven tussen de sterren. 'Enterprise' vertelt het verhaal van de intergalactische omwenteling die uiteindelijk leidt tot de vorming van de Federation (The United Federation of Planets).

Hoofdrollen in de serie zijn: Scott Bakula als Captain Jonathan Archer, John Billingsley als Dr. Phlox, Jolene Blalock als Subcommander T'Pol, Dominic Keating als Lt. Malcolm Reed, Anthony Montgomery als Ensign Travis Mayweather, Linda Park als Ensign Hoshi Sato en Conner Trinneer als Commander Charles 'Trip' Tucker III.


Jolene Blalock speelt Subcommander T'Pol (Foto: Veronica)

Saudi-Arabië wil kernwapens aanschaffen

Jos_37 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saudi-Arabië gaat de aanschaf van kernwapens overwegen meldt het Britse dagblad The Guardian. Eerder heeft het koninkrijk ervan afgezien, maar door de huidige spanningen in het Midden-Oosten wil ze haar veiligheidsstrategie aanpassen.

In het artikel wordt gesproken over een strategisch document dat in de "hoogste Saudische kringen" circuleert. Het document bevat drie opties: Het verwerven van een nucleair wapen ter afschrikking, een alliantie met een kernmacht ter bescherming of proberen het Midden-Oosten kernwapenvrij te maken. Het artikel wordt overigens niet onderbouwd met bronnen.

Tot nu toe dacht Washington dat Saudi-Arabië onder Amerika's nucleaire paraplu wilde blijven. Maar na de aanslagen van 11 september is de relatie verslechterd, veel kapers kwamen namelijk uit Saudi-Arabië. Of er in Riyad al een beslissing is genomen is nog niet bekend.

In het Midden-Oosten heeft alleen Israël kernwapens. Iran doet volgens de VS ook een poging om kernwapens te maken. Dit wordt echter tegengesproken door de regering in Teheran.

Spelindustrie in het beklaagdenbankje

De familie van een man die in de Amerikaanse staat Tennessee bij een schietincident om het leven is gekomen overweegt om bedrijven uit de spelindustrie aan te klagen wegens medeplichtigheid aan zijn dood. Eind juni schoten twee tieners van 14 en 16 jaar op voorbijrijdende auto's. Naast de man die dodelijk getroffen werd raakte hierbij ook één vrouw gewond. De verdachten, die op dit moment vastzitten in afwachting van hun rechtzaak, verklaarden later tegenover de politie dat ze het idee gekregen hadden uit het spel Grand Theft Auto van Rockstar Games. De familie van de dodelijk getroffen man vindt daarom dat de uitgever van het spel, Take-Two Interactive Software, en consolemaker Sony medeplichtig zijn aan de dood van de man en overweegt hen aan te klagen.

"Er bestaat geen enkele twijfel over het feit dat de jongens Grand Theft Auto probeerden na te doen", aldus Jack Thompson, de advocaat van de nabestaanden. Op de doos van het spel staat overigens vermeld dat het spel bedoeld is voor mensen van 17 jaar en ouder.

Een Britse expert op het gebied van computerspellen denkt niet dat een eventuele rechtzaak veel kans van slagen heeft: "Er zijn veel conflicten geweest zoals deze en het is nog nooit echt tot een grote zaak gekomen.".

Veronica TV gaat rustig van start

De overgang van televisiezender V8 naar Veronica zal redelijk geruisloos gaan. Zo heeft eigenaar SBS laten weten. Aanstaande zaterdag om 22:00 zal V8 veranderen naar Veronica. "Feitelijk zetten we gewoon de knop om", aldus een SBS-woordvoerder woensdag.

Zaterdag zal er niet meer dan een kort filmpje te zien zijn waarin te zien is wat Veronica allemaal op televisie zal gaan doen. Daarna is de film 'Gladiator' te zien.

Radio Veronica dj Alexander Stevens zal de voice-over van Veronica TV gaan verzorgen.

Flinke vertraging op de A12

JeroenOnline en Levitation hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De snelweg A12 tussen Den Haag en Utrecht gaat stevig op de schop. Tussen Woerden en De Meern komt een volledig nieuwe asfaltlaag. Gevolg is dat het verkeer vanaf eind september te maken krijgt met flinke vertragingen. Eind november moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Rijkswaterstaat gaat vanwege de werkaamheden rijstroken versmallen en verschuiven. De maximumsnelheid gaat omlaag. Door deze maatregelen is het onvermijdelijk dat er vertraging en verkeershinder ontstaan, verwacht de wegbeheerder.

Radicale groep achter dood Marokkaanse jood

MutantDesert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moordenaars van de Marokkaanse jood in Casablanca behoren tot de ondergrondse radicale islamitische groepering "Salafia Jihadia'', zo hebben bronnen dicht bij het onderzoek gemeld. Het slachtoffer werd vorige week doodgeschoten door twee gemaskerde mannen. Salafia Jihadia is een radicale groepering die tot geweld oproept tegen de Amerikaanse en joodse belangen in Marokko. De groepering wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoordaanslagen in Casablanca eerder dit jaar.

Afgelopen weekend werd er nog een Marokkaanse jood vermoord. Hij werd doodgestoken. In Meknes (ten oosten van Rabat) heeft de politie afgelopen dinsdag twee mensen gearresteerd, die naar verluidt achter deze moord zitten. Roof zou mogelijk het hoofdmotief zijn geweest.

Na de moorden heeft de Marokkaanse koning Mohammed VI aan de Marokkaanse Joodse gemeenschap zijn medeleven betuigd. Hij verzekerde alle Marokkaanse burgers die het joodse geloof aanhangen, te zullen beschermen en hun rechten te verdedigen.

Voetballers uit McDonalds gezet

Icekool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voetballers Petit, Gallas, Ambrosio en Makélélé van de voetbalclub Chelsea zijn uit de McDonalds op het Londense vliegveld Gatwick gezet omdat ze niks aten of dronken. De voetbalmiljonairs hielden zodoende een tafeltje bezet in het overvolle restaurant.

"We zaten vol en hadden de tafel nodig", zeg een woordvoerder van McDonalds. "Geen van de vier spelers was wat aan het eten of drinken. Degene die ze verzocht te vertrekken was een oudere dame, die waarschijnlijk niet wist wie het waren. Maar ze is zeer correct gebleven. Wij behandelen iedereen met respect."

Dief van 9 jaar opgepakt

psv en Jos_37 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden: Negenjarige opgepakt voor serie diefstallen.

De politie van Brabant heeft een 9-jarig knulletje uit Someren opgepakt voor diefstal en inbraak. Hij wordt verdacht de afgelopen 5 maanden te hebben ingebroken in een horecazaak, een vrachtwagen en een auto. Verder ontvreemdde hij vier fietsen en stal hij uit fietstassen.

De negenjarige is na verhoor door de politie weer naar huis gestuurd. De politie zal proberen hem via maatschappelijke hulpverlening weer op het rechte pad te krijgen. Dit omdat hij wegens zijn leeftijd niet vervolgd kan worden.

Schapen-drama op Nederlands schip

Beetle had ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht te melden:

Australische Dierenbeschermings organisaties eisen dat meer dan 57.000 schapen, die aan boord zijn van een schip in de Perzische Golf, zo snel mogelijk op een humane wijze geslacht worden. De schapen waren oorspronkelijk bestemd voor Saudie-Arabië maar de autoriteiten weigerden het schip aan te laten leggen, nadat er een uitbraak van ziekte was geconstateerd aan boord.

Dat is inmiddels zes weken geleden. Op dit moment zijn de temperaturen aan boord van het Nederlandse schip MV Cormo Express, ondraaglijk geworden, en nu eisen dierenrechten organisaties dat de schapen zo snel mogelijk worden geslacht voordat ze het loodje leggen door uitputting of infectie.

"Het wordt binnenkort een drijvend sterfhuis", aldus de RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals). De voorzitter van de RSPCA, Hugh Wirth, heeft er aan toegevoegd dat de situatie aan boord inmiddels hopeloos is. De zaak heeft veel stof doen opwaaien in de Australische media door wie het schip inmiddels het "Schip des Doods" is genoemd.

De Saudische autoriteiten weigerden de lading, omdat sommige beesten getroffen waren door een ongevaarlijke infectie. Het percentage getroffen dieren wordt betwist door Australië, dat sinds de uitbraak driftig op zoek is gegaan om een haven te vinden die de schapen wel aan wilde nemen. De schapen zijn zelfs gratis aangeboden aan iedereen die ze maar wilde hebben. Tot dusver heeft echter niemand de lading willen accepteren.

Ondertussen heeft de Australische regering de export van vee naar het Midden Oosten stil gelegd, voor de tijd dat er onderhandelingen gaande zijn met de Saudische regering, om hiermee een dergelijke situatie te voorkomen.

Afgelopen dinsdag weigerde ook Pakistan de lading aan te nemen nadat de Verenigde Arabische Emiraten dat daarvoor ook deden. Dit was de druppel die de emmer bij de dierenwelzijn organisaties deed overlopen. Er is een oproep gedaan de dieren zo snel mogelijk te doden om aan hun lijden een eind te maken. "De enige manier om aan het lijden een eind te maken is ze te slachten. Of het gebeurt aan boord óf er wordt alsnog een haven gevonden... om ze naar een abattoir te zenden", aldus Hugh Wirth.

Volgens een andere dierenrechtenorganisatie is er een verdovingsgeweer aan boord waardoor de dieren verdoofd kunnen worden alvorens ze de keel door te snijden. Directeur Glenys Oogjes van die groep zei tegen persbureau Reuters dat de dieren daarna in een verbrandingsoven of een mixer kunnen worden gestort waarna de overblijfselen met water vermengd kunnen worden en in internationale wateren gedumpt.

Australië is de grootste exporteur van levende have in de wereld, met Saudie-Arabië als grootste afzetmarkt. De export vertegenwoordigt een waarde van miljoenen dollars, maar dieren welzijnorganisaties zeggen dat deze industrie veel onnodig lijden veroorzaakt gedurende het transport, en ook na aankomst op de plaats van bestemming.

Bernie hekelt weekendindeling

Volgens F1-baas Bernie Ecclestone is de nieuwe weekendindeling de oorzaak voor de verminderde aandacht.

ViVe wist ons vandaag het volgende te melden:

Bernie Ecclestone vindt de nieuwe weekendindeling chaotisch en meent dat de slechte bezoekersaantallen daar aan liggen. "De fans zitten een hele dag op de tribune om de auto's één voor één te zien rijden. Niemand weet wat die rondetijd waard is. Vroeger was er actie," aldus Ecclestone. "We bieden een armzalig amusement. We bedriegen de toeschouwers met een slechte show."

Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.